Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Άμα δεν είσαι Έλληνας,να κάνεις δίαιτα...

Οι γιορτές Χριστούγεννα και Πάσχα είναι καλές.Ξεχνιέσαι λίγο απο τα προβληματά σου,σκέφτεσαι την Πίστη σου στο Θεό,έρχεσαι πιο κοντά σε εκείνον,κάνεις πράξεις αγάπης γιατί έτσι διδάσκει η εκκλησία και εσύ βεβαίως βεβαίως θέλεις να λέγεσαι καλός Χριστιανός.Καλώς ή κακώς θυμάσαι ότι υπάρχει ένας συνανθρωπος περισσότερο αυτές τις μέρες.Τα κανάλια διοργανώνουν τηλεμαραθωνίους,στις στάσεις του μετρό διεξάγονται φιλανθρωπικά μπαζάρ,τα συσίτια και οι πράξεις φιλεσπλαχνίας γίνονται εντονότερες.Αυτή η παράδοσση δεν χάλασε και φέτος,απλά επιφύλασσε κάποιες εκπλήξεις,κάποιες καινοτομίες,κάποιες εικόνες πρωτόγνωρες.
    Σήμερα,οι περισσότεροι Έλληνες είχαν ξεχυθεί στους δρόμους,να προμηθευτούν τα τρόφιμα της Λαμπρής.Όσοι πάλι βρίσκονται σε δυσχερή θέση και περιμένουν να τραφούν απο συσίτια της εκκλησίας ή άλλων φιλανθρωπικών οργανώσεων είχαν την ευκαιρία σήμερα να τραφούν απο συσίτιο που διοργάνωνε στο Σύνταγμα η Χρυσή Αυγή.Αποκλειστικά για Έλληνες.Οι αλλοδαποί θα μπορούσαν να στέκονται πιθανώς λίγο πιο δίπλα,να αργοπεθαίνουν απο την πείνα και να κοιτούν τους προνομιούχους Έλληνες να τρέφονται.Μπήκαν χωρίς να το θέλουν σε διαδικασία δίαιτας μαλλον.Μάλιστα,πληροφορήθηκα ότι οι Χρυσαυγίτες θέλησαν να επιτεθούν και στο Δήμαρχο της Αθήνας διότι θέλησε να παρέμβει  εξαιτίας του διαχωρισμού μεταξύ των ανθρώπων στο συσίτιο.Σε ένα άρθρο,διάβασα για ένα περιστατικό μέσα στο τρένο απο Χαλκίδα προς Αθήνα όπου κάποιοι Χρυσαυγίτες έκαναν έλεγχο στους επιβάτες.Όσοι δεν ήταν Έλληνες είχαν βίαιη ανιμετώπιση.Έχω ακούσει απο κάποια άτομα-και το χειρότερο είναι νεαρής ηλικίας-΄΄Με τη Χρυσή Αυγή θα ξεβρωμίσει ο τόπος΄΄Σκέφτομαι δεν είναι δυνατόν.Η Χ.Α με την οποία κάποτε γελούσαμε,λέγαμε πως δεν είναι δυνατόν να την ψηφίσει κανείς,ορίστε διακλαδώνεται σαν τον κισσό.Και ενοχλεί.Και διχάζει την κοινωνία.
   Στέκομαι ένας κοινωνικός παρατηρητής.Δεν μ'αρέσει να κρίνω ούτε ανθρώπους ούτε συμπεριφορές.Δεν με σοκάρουν οι καταστάσεις αλλά όταν πρόκειται για ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιοσύνη μπορώ πραγματικά να εκραγώ.
  Eίναι άκαρδο,αποτρόπαιο,ανάγωγο,αγενές και ασεβές να έχεις την δυνατότητα να βοηθήσεις έναν άνθρωπο με οποιονδήποτε τρόπο και να μήν το κάνεις.Μετριέται η ανθρωπιά σε σχέση με το χρώμα,την γλώσσα και τον τόπο που γεννηθήκαμε;Νομίζω πως όχι.Και η γιαγιά που πιστεύει ότι η Χ.Α κάνει κάτι καλό,είναι δικαιολογημένη,αλλά δεν πρόκειται για καλό,για μισό καλό πρόκειται.Χαίρομαι που κάποιοι βοηθηθηκαν αλλά δεν μπορείς να διχάζεις τους ανθρώπους.Ο ρατσισμός είναι ίδιος για όλους;Ή απευθύνεται κατα κύριο λόγο στους έγχρωμους;Για παράδειγμα,οι Γάλλοι,Άγγλοι,Γερμανοι και Αμερικανοί δεν μας ενοχλούν;Μόνο ο έγχρωμος μπορεί να είναι,κλέφτης,βιαστής,κακοποιός,δολοφόνος,εγκληματίας;Ο Έλληνας όχι;ο Ευρωπαίος όχι;ο Αμερικανός όχι;Όλοι ίσοι είμαστε,μπορεί να γεννιόμαστε με διαφορετικές ευκαιρίες αλλά το ταξίδι όλων θα έχει τον ίδιο προορισμό.Μακάβριο και απαισιόδοξο ίσως,αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτές τις μέρες ο ρεαλισμός(κακώς βέβαια)με διαπερνά και με χτυπά απο παντού!Όσο για την φράση ΄΄Θα ξεβρωμίσει ο τόπος!΄΄γιατί τι έχει δηλαδή;Άμα θέλετε να ξεβρωμίσετε τον τόπο γραφτείτε σε καμία οικολογική οργάνωση ή και όχι,πηγαίνετε σε καμία βρώμικη παραλία να δείτε την μόλυνση,ΜΗΝ πετάτε τις γόπες σας στην παραλία , ανακυκλώστε.Οι μετανάστες άλλωστε σέβονται μερικές φορές πολύ περισσότερο τον χώρο απο εμάς το λαμπρό και φωτισμένο έθνος.Γιατί μάλλον έχουν καταλάβει  ότι ο πλανήτης,οι χώρες,ο δρόμος στον οποίο πατάμε τέλοσπάντων μας φιλοξενεί,δεν μας ανήκει.
  Τέλος φανερά απογοητευμένη,απο όλα αυτά που συμβαίνουν και που έχουν μια χροιά εθνικισμού,πιστεύω πως στην εποχή της παραπληροφόρησης,των media,της Πάολα , της οικονομικοηθικής κρίσης,του υπνωτισμού που δεχόμαστε απο τα πάντα,ακόμα και απο τα σχολεία,στα οποία διδασκόμαστε και αρκετές μισές αλήθειες,ήτοι και μισά ψέματα,το μόνο σπίρτο αισιοδοξίας είναι η Παιδεία,η καλλιέργεια και η γνώση.Γιατί η αμόρφωτη γιαγιά όταν ψήφιζε Χ.Α δεν είχε επίγνωση του τι έκανε.

~Είμαστε η γενιά και η κοινωνία που όλα είναι στο χέρι της να τα αλλάξει.Να παλέψει για τα Ιδανικά της,για την Ανθρωπιά της,για την Ισότητα ρε γαμώτο...~


                                                            Kαλό Πάσχα!Εγκέν!

15 σχόλια:

  1. Γενικότερα η νέα γενιά ενδείκνυται να παλεύει για Ιδανικά.. αλλά αυτό μπορεί να συμβεί όταν έχει λάβει τα κατάλληλα εφόδια από τη σωστή Παιδεία.. Στην Ελλάδα του σήμερα, που δεν υπάρχει σύστημα και έχουν χαθεί αξίες, πως θα γίνει όλη αυτή η πάλη Ιδανικών;
    Αυτό ως μια σκέψη που προέκυψε από την ανάρτησή σου..

    Εύχομαι καλό Πάσχα και σε σένα ;) Να φωτίσει προς τα εδώ, γιατί σα να έχει χαθεί το φως και η ουσία από τις ψυχές.. Να συνεχίσεις να γράφεις όμορφα κείμενα ;) Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σύστημα Παιδείας βρίσκεται υπο διάλυση είναι η αλήθεια,ωστόσο πιστεύω πως αν κάποιος θέλει να την αποκτήσει θα βρεί τον τρόπο.
      Βιβλία υπάρχουν άπειρα,βιβλιοθήκες το ίδιο,δραστηριοτητες επίσης.Πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα θετικά και αισιόδοξα γιατί αν χάσουμε την Ελπίδα, χαθηκαμε και οι ίδιοι!

      Σ'ευχαριστώ για όλα!
      Καλό Πάσχα!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Πόσο σε χάρηκα για όλες αυτές τις θέσεις σου!
    Εύγε!
    "Μετριέται η ανθρωπιά σε σχέση με το χρώμα,την γλώσσα και τον τόπο που γεννηθήκαμε;"
    Όχι χαρά μου! Δεν μετριέται!
    Λυπάμαι μαζί σου για όλα αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μας και παράλληλα ...φοβάμαι!
    Μακάρι να πολλαπλασιάζονται φωνές σαν τη δική σου!
    Φιλια πολλά!
    Καλή Ανάσταση!♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Αριστέα μου!
      Καταλαβαίνω και συμμερίζομαι τον φόβο σου!
      Αναφέρει κάπου η Ελένη Γλυκατζή-Αρβελέρ
      ΄΄όταν ήρθανε να πιάσουν τον γείτονα μου που ήταν εβραίος δεν διαμαρτυρήθηκα αφού δεν ήμουν εβραίος. Όταν ήρθανε να πιάσουν τον άλλο γείτονα μου που ήταν κομμουνιστής,πάλι δεν διαμαρτυρήθηκα αφού δεν ήμουν κομμουνιστής.Όταν ήρθαν να πιάσουν εμένα δεν υπήρχε κανείς να διαμαρτυρηθεί΄΄

      Φοβάμαι και εγώ το τέρας του φασισμού.Όχι τόσο για τη βιαιότητα του,αλλά γιατί κάνει πλύση εγκεφάλου στους ανθρώπους και παίρνει πλέον τεράστιες διαστάσεις στη χωρα μας!

      Σ'ευχαριστώ και πάλι!
      Καλή Ανάσταση!
      Φιλιά! <3

      Διαγραφή
  3. Η πιο επαναστατική αλλαγή στον 21ο αιώνα δεν θα προέλθει από την τεχνολογία, αλλά από μια καινούρια αντίληψη για το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

    John Naisbitt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιστεύω!

      Lysippe μου ,τα σχόλια σου κοσμούν πάντα τον χώρο μου!


      Φιλιά!
      Καλή Ανάσταση!
      :)
      ΥΓ:Και πάλι δεν μπορώ να μπώ στο βλογ σου,εξαιτίας του αντιβάιρους!

      Διαγραφή
    2. Ω, με χαροποιείς πάρα πολύ με το όμορφο & γλυκό σου σχόλιο, και με κάνεις να χαμογελώ. Σ' ευχαριστώ με βαθύ τεμενά.

      Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα, να έχεις. Να περάσεις υπέροχα. Κι ας ευχηθούμε με την Ανάσταση του Θεανθρώπου, να φωτιστούν και κάποιες κεφάλες. Η ελπίς πεθαίνει πάντα τελευταία, έτσι δε λένε;

      ΥΓ. Γμτ. Αν δεν βγαίνει κάτι σαν προειδοποίηση, για να την αγνοήσεις, τότε δεν ξέρω τι να σε συμβουλεύσω (μόνο να προσπαθήσεις από κάποιον άλλο υπολογιστή). Και να πω ότι είχα και ακατάλληλο περιεχόμενο, αλλά δεν έχω. Δεν μου το έχει πει κανένας άλλος. Με στεναχωρεί, αλλά δεν πειράζει. Μη το σκέφτεσαι. Άλλωστε, δεν ήρθα εδώ και δεν γράφω με σκοπό να έρθεις κι εσύ στο δικό μου, για ν' αυξήσω τους αναγνώστες μου. Θα συνεχίσω να είμαι love's fan. :)

      Διαγραφή
    3. Να φωτιστούν κάποιες κεφάλες , όπως το λές!
      Έτσι ακριβώς!

      ΥΓ:Κάποτε με έβαζε!Ενα διάστημα!
      Τωρα πάλι τα ίδια!
      Σέυχαριστώ πολύ!
      Χαίρομαι που σου αρέσουν τα κειμενά μου!

      Φιλιά! :*

      Διαγραφή
  4. Να πως πως εχεις αδικο?δεν εχεις..
    Καλη Ανασταση κοπελα μου και καλο Πασχα να εχεις μαζι με την οικογενεια σου και τα αγαπημενα σου προσωπα!Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Ανάσταση Γάτε μου!
      Να περάσετε και εσείς τέλεια!
      Φιλάκια :)

      Διαγραφή
  5. Για πια παιδεία λέμε τώρα; Η παιδεία που τους τελευταίους δύο αιώνες αφήνει εκτός ύλης την θεωρία της εξέλιξης;

    Δυστυχώς όσοι νέοι προσηλιτίζονται (πρέπει να του πέταξα τα μάτια έξω) στην Χ.Α. νομίζω δεν είχαν τύχη να "επιβιώσουν" έτσι κι αλλιώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ποια παιδεία όντως;

      Συμφωνώ!
      Βασικά κάθε είδους προσηλιτισμός είναι κακός,αλλά αυτός που αφορά τη Χ.Α είναι ο χειρότερος !Είναι προσηλυτισμός στο φασισμό!Και μπορεί να εχει πραγματικα καταστροφικές συνέπειες!

      Καλή Ανάσταση!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Ποια παιδεια,καλη μου,τη στιγμη που απουσιαζει εντελως η ιστορικη μνημη;Οταν τα παιδια αγνοουν τα εγκληματα των Ναζιστων,νομιζουν οτι κανουν επανασταση ακολουθωντας τα ασπονδυλα.Καλως σε βρισκω. ΒΑΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλώς ήρθες Βάσω!
      Έχεις δίκιο, σ'αυτό που αναφέρεις για την Ιστορία,ωστόσο όλοι φέρουν ευθύνη.Ακόμα και το σχολείο διότι πολλά γεγονοτα της Ιστορίας που διδασκόμαστε ,μας τα δίνουν θολά.
      Πχ.Η Σφαγή στη Σμύρνη που την ανέφεραν όταν άλλαξαν τα βιβλία ώς συνωστισμό στο λιμάνι.
      Η απόκρυψη της αλήθειας είναι καταστροφική!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. kalia sumfwno me osa egraces prepei na agwnistoume emeis h neoi gia auta ta idanika me pollh agaph giwta kogiot<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αλήθειες