Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

~Όταν κάτι πρέπει να τελειώσει...~

post signature

Μου έχει περάσει πολλές φορές από το νού να κλείσω αυτό το ιστολόγιο. Τα θέματά του  μέχρι τώρα έχουν υπάρξει κοινωνικά, προσωπικά, ευχάριστα , βαρετά και πάει λέγοντας. Και απόψε το βράδυ το σκεφτόμουν αλλά παράλληλα συλλογίζομαι πως αυτός ο χώρος είναι ένα καταφύγιο. Ίσως σήμερα γράψω το πιό ταιριαστό άρθρο γι'αυτό το blog. Γιατί αυτές τις μέρες με κατακλύζουν σαν καταρράκτης οι μισές αλήθειες. Νιώθω σαν να εξομολογούμαι κάποια αμαρτία ή κάτι που έκανα, είναι παράξενα.

  Οι μισές αλήθειες περπατούν πλάι-πλάι με τα μισά ψέματα. Τα εξ ολοκλήρου ψέματα είναι ψέματα που λέγονται εσκεμμένα και δεν ξέρουμε αν αποσκοπούν στο καλό ή στο κακό απλά λέγονται. Βέβαια εξαρτάται και τον άνθρωπο που τα λέει. Αν πρόκειται για παθολογικό ψεύτη τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Ο παθολογικός ψεύτης θα πεί ψέματα για τα πάντα. Μπορεί δηλαδή να πείς Διονύση(παθολογικός ψεύτης) τι έκανες σήμερα; Μπορεί απλώς να έβλεπε τηλεόραση αλλά θα σου πεί" Βγήκα σήμερα πήγα στα μαγαζιά και όπως ήμουν σκάει μύτη η Δούκισσα Νομικού και έγινε χαμός. Επίσης μπλα μπλα μπλα μπλά. Αλλά αυτά είναι άκακα ψέματα  για αρχή.


Το άλλο είδος είναι ο ψεύτης ο περιστασιακός. Θα πεί κανένα ψέμα αλλά όχι πολύ μεγάλο και όχι πολύ οδυνηρό που μπορεί δηλαδή να  μπλέξει καταστάσεις. Δηλαδή τα ψέματα του είναι άκακα. Επίσης αυτός μπορεί να θεωρηθεί ως ο ψεύτης που λέει μισές αλήθειες. Συνήθως αν έχει κάνει μαλακία με τα ψέματα του , δεν αποκαλύπτονται.

Ακόμα υπάρχει ο ψεύτης, ο οποίος απλά πέφτει θύμα της φαντασίας του και της ανασφάλειας του για κάποια πράγματα. Αυτός βλέπει το ψέμα που θα πεί ως ένα ρόλο. Συνήθως στον ελεύθερο χρόνο του μπορεί να ασχολείται και με το θέατρο. Παρασύρεται από το ψέμα που είπε και το διανθίζει. Είναι συναισθηματικός και ανόητος και μετά μετανιώνει άσχημα για το ψέμα που είπε γιατί μάλλον άρχισε να δένεται πολύ με τον άνθρωπο στον οποίο είπε ψέματα. Δεν είναι συστηματικός ψεύτης απλά μπορεί να τον ώθησε μία συγκεκριμένη τρέχουσα και υπάρχουσα κατάσταση. Κακό που είπε ψέματα. Αλλά...

Τα ψέματα και οι αλήθειες θα μας κυνηγούν για πολλές νύχτες. Μπορεί να μας προκαλούν τύψεις. Μπορεί να μας προκαλούν ενοχές. Μπορεί να στεναχωριόμαστε επειδή χάσαμε κάτι λόγω αυτών. Αλλά τι να κάνουμε ; C'est la vie. Γεμάτη από μικρά ψέματα και μικρές αλήθειες.

*Πολλές συγνώμες για το άθλιο κείμενο.

Σας φιλώ όλους.


16 σχόλια:

  1. Αν μας απολογείσαι για το άθλιο κείμενο, τότε πραγματικά δεν έχεις δει πώς είναι τα άθλια κείμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλέ τι ζητάς συγγνώμη;
    Μια χαρά τα είπες. Αν και προσπαθώ να εντάξω τα δικά μου ψέματα και δυσκολεύομαι . Μάλλον θα τα εντάξω στις μισές αλήθειες.
    Προτιμώ να παραδεχτώ ένα λάθος από τις δικαιολογίες....
    Ωραία η ανακαίνιση!
    Φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αληθεια ειναι μια δυσκολη εννοια για να χαρακτηριστει πλεον.Νομιζω χασαμε την σημασια της τοτε που το ψεμα εγινε η λυση για ολα!
    Ισως τελικα λεμε ψεματα τα εχουμε ως διαφυγη απο την αληθεια γιατι απο οτι εχω καταλαβει η αληθεια ποναει..και καλυτερα να πεις ψεματα παρα να πληγωσεις!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια πονάει και κάποιοι δεν ξέρουν και πως να τη διαχειριστούν! Δυστυχώς.. Απλά η κατάσταση μπλέκεται περισσότερο και αυτό είναι κακό.

      Φιλί!

      Διαγραφή
  4. Ακόμα και τα μικρά ψέματα κάποια στιγμή θα διογκωθούν και το ένα μικρό ψέμα θα φέρει το άλλο μέχρι να χρειαστεί ένα τεράστιο ψέμα για να τα καλύψει (και συνήθως δεν τα καταφέρνει).

    Μόνο κάποια μικροψέματα που όλοι μας χρησιμοποιούμε για να κάνουμτ κάτι καλύτερο (σε μας ή στους άλλους) τα θεωρώ αποδεκτά αν και αυτά είναι σπάνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατα συνθηκη ψευδη ονομαζε τα ψεμματα ενας παλιος γνωστος που θεωρουσε πως ειχε καθε δικαιωμα να χρησιμοποιει για να πετυχει το σκοπο του. Οταν αυτη ειναι η δικαιολογια σου τι να πεις μετα...χωρις να κατακρινω απαραιτητα! Απλα διαπιστωση που μπορει να αφορα εμενα, εσενα, καποιον αλλον..ή παλι οχι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άσε με... Είμαι κατά συρροήν ψεύτρα με μια φίλη μου. Επειδή δεν χωνεύω τον άντρα της, αρκετές φορές που θέλουν να έλθουν σπίτι, προφασίζομαι ανύπαρκτες υποχρεώσεις για να τους αποφύγω... Είμαι μία ποταπή, το ξέρω, αλλά τι να κάνω; Δεν τον χωνεύω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι στη συγκεκριμένη περίπτωση καλά κάνεις. Πιθανόν να έκανα το ίδιο!

      Φιλιά Αθηνούλα!

      Διαγραφή
  7. Μην το κλείσεις!!!!!! :-)
    Το κείμενο σου ,πάλι, πολύ καλοδομημένο και αληθή!
    :-) Φιλιά :**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. <3
      η σκέψη πάντα θα με τριγυρίζει αλλά όπως είπα είναι ένα καταφύγιο.

      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  8. το μπλογκ μην το κλείσεις,είναι ένα καταφύγιο όπως είπες.
    κάνε καιρό να γυρίσεις,αλλά μην το κλείσεις από τη στιγμή που σε βοηθάει να ξεδίνεις.

    σε φιλώ πολύ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποτέ αποφάσεις εν θερμώ!
    Οι αποφάσεις πρέπει να είναι προϊόν ψυχρής λογικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αλήθειες