Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Μικρές εμμονές και κοινωνικοί προβληματισμοί

 Ο κινηματογράφος είναι μεγάλη αγάπη. Θυμάμαι από παλιά , από παιδί που η μητέρα μου με πήγαινε κινηματογράφο και βλέπαμε διάφορες ταινίες. Μία από τις λίγες που θυμάμαι  αμυδρά από την περασμένη ανεπιστρεπτί παιδική ηλικία είναι "Ο Τιτανικός". Ωστόσο στη μεγάλη γκάμα ταινιών που έβλεπα όταν ήμουν 9χρονο ανήκαν και πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.Από την αδερφή του πατέρα μου , πήρα την αγάπη για την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Μπορεί το Αλικάκι να μήν ήταν η αρτιότερη υποκριτικά ηθοποιός ωστόσο σε κέρδιζε.
  Σήμερα αναβίωσα μερικές μνήμες από το παρελθόν παρακολουθώντας την ταινία "Χτυποκάρδια στο Θρανίο" όπου -φαντάζομαι οι περισσότεροι γνωρίζετε το στόρυ- η Αλίκη υποδύεται την μαθήτρια η οποία επιδίδεται στο σκασιαρχείο παριστάνοντας την άρρωστη. Έτσι γνωρίζει τον γιατρό και καθηγητή Πανεπιστημίου Δημήτρη, ερωτεύονται παντρέυονται αλλά η μικρή αθώα και μη προετοιμασμένη για τα δεινά του γάμου Αλίκη αποφασίζει ότι θέλει να συνεχίσει το σχολείο. Γράφεται κρυφά σ'αυτό,  θέλει να προσλάβει  προγυμναστή-καθηγητή να της κάνει φροντιστήριο- και τελικά μπλέκεται σε έναν φαύλο κύκλο χάρη στις μισές αλήθειες που λέει στον άντρα της Δημήτρη. Όλα καλά , όλα ανθηρά μέχρι τη σκηνή που ο προγυμναστής με τον οποίο η Αλίκη είχε βρεθεί σε ένα ζαχαροπλαστείο αναφέρει την επόμενη μέρα στο συμβούλιο των καθηγητών και μπροστά στον  σύζυγο Δημήτρη.

- Αν πιστεύετε ότι την εξέθεσα να επανορθώσω, να την αποκαταστήσω.
-Γιατί έγινε τίποτα το ανεπανόρθωτο;Έγινε κανένα συμβάν;
-Όχι τι συμβάν; Μόνο λίγο το χέρι της έπιασα.

συμβάν;Συμβάν; ΣΥΜΒΑΝ;

Και ρωτώ αγαπητοί μου αναγνώστες συμβάν είναι ο έρωτας;; Με κάθε νοηματική απόχρωση που μπορεί να λάβει αυτή η λέξη. 
 Συμβάν είναι να πάθει εγκεφαλικό κανένας,εγώ για παράδειγμα όταν βλέπω κάποια πράγματα που με τρελαίνουν. Συμβάν είναι να πάρει φωτιά κάπου. Αλλά η αγάπη, ο έρωτας, το σέξ δεν είναι συμβάν.

Όσο πιο στενόμυαλη και οπισθοδρομική είναι μια κοινωνία τόσο περισσότερο αργεί να προχωρήσει, να κάνει πρόοδο, σε όλους τους τομείς.Αυτός ο δήθεν καθωσπρεπισμός έχει αρχίσει να γίνεται ενοχλητικός. Όπως έλεγε και η καθηγήτρια του θεάτρου μου "Απελευθέρωση".Ναι απελευθέρωση ρε γαμώτο. Στα πάντα.Μας  μάθανε να λέμε μια που το θυμήθηκα "είμαι αδιάθετη" όταν είναι άντρες μπροστά και να μην λέμε "Έχω περίοδο" λές και είναι κανένα επτασφράγιστο μυστικό που δεν πρέπει να μάθουνε και μιλάμε με κώδικες . Ή λες και είναι προσβλητικό για εκείνους. Για να μην μιλήσω για το άλλο που το έλεγε και συχνά πυκνά μια φίλη "Κατέβηκαν οι Ρώσοι"

Α και τώρα  που είπα για περίοδο να σας συστήσω και έναν νέο blogger που θα μας μιλάει για ιστορίες περιόδου με τον δικό του χιουμοριστικό τρόπο.

Επίσης , το κόλλημα που υπάρχει ότι όποιος καπνίζει είναι και κακός χαρακτήρας που θα παρασύρει το παιδί σου ή οποιονδήποτε άλλο σε καταγώγια και μην σου πώ μπορεί να τον ρίξει και στο τζόγο, στα ναρκωτικά και δε συμμαζεύεται. Ας ηρεμήσουμε λίγο.

Ακόμα, αντιλήψεις από τις δεκαετίες των 70'ς ότι η ομοφυλοφιλία είναι σαν τη χολέρα. Ξεκολλάτε γαμώ το κεφάλι σας μαλάκες. Το ότι κάποιος είναι ομοφυλόφιλος δεν σημαίνει ότι είναι διαστροφικός και κακός. Ίσα ίσα πολλοί ομοφυλόφυλοι επειδή έχουν υποστεί τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό , είναι πιο πρόθυμοι απ'όλους να σε βοηθήσουν, να σε συμβουλεύσουν ,να σε παρηγορήσουν.Για να μην πώ το άλλο, που παλιά νομίζανε ότι το AIDS ήταν η ασθένεια των ομοφυλόφυλων , σύμφωνα βέβαια με τις πηγές και τις εκπομπές(βλ. μηχανή του χρόνου). 





Ας αφήσουμε στην άκρη λοιπόν στερεότυπα και παλιομοδίτικες ιδέες μήπως και κάνουμε καμιά πρόοδο στη ζωή μας, στον κόσμο, στη μαγειρική, στη χειροτεχνία.

Αυτά. Ξέφυγα λίγο.

Τα φιλιά μου!
Λοβ Αδδίκτ

17 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ για τις συστάσεις Λοβ Αδδίκτ!
    Θα συμφωνήσω στα περί ομοφυλοφιλίας!
    Αρκεί οι λεσβίες που έχουν συγχρονισμένο κύκλο να μην υιοθετούν παιδιά! Γιατί τότε αυτά θα είναι γεμάτα ψυχολογικά και θα καταλήξουν να είναι χειρότερα από τα παιδιά των καπνιστών! και κανείς δεν το θέλει αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nα 'σαι καλά ρε Πετρή!
      Αυτό έλειπε να διαφωνούσες !

      Δεν φταίει η περίοδος για τα ψυχολογικά/νεύρα των γυναικών, η μουρλάδα των ανδρών φταίει. :Ρ

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Επίσης Κουήν μου!
      Απελευθέρωση ,υγεία και αγάπη!

      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  3. Τώρα μου θύμισες μια συμμαθήτρια που είχα στην Α Λυκείου, τελείως Αμερικανάκι και πολύ του politically correct. Μια ημέρα είχαμε Γυμναστική και κάπως έπρεπε να πω η έρμη ότι είμαι αδιάθετη. Και είπα ότι έχω περίοδο στο γυμναστή. Αυτή μου είπε "Μην το λες δυνατά!"
    Επίσης, προκατάληψη υπάρχει και για τα ΕΠΑΛ , ότι και καλά πάνε οι αλήτες. Λες και στο Γενικό είναι όλα αγγελούδια του Θεού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έπρεπε να της πεις:
      "αν είναι η περίοδος αμαρτία, θα βγω να το φωνάξω να το πω, πώς είμαι αμαρτωλή και αδιαθετώ!"

      Διαγραφή
    2. Ναί, πές της" μωρή μουντρούχα γιατί είναι μυστικό; "

      Ναι το γνωρίζω και αυτό. Είδαμε και μερικούς μερικούς που πάνε σε γενικά λύκεια και μετά πάνε και Πανεπιστήμιο τι καλοί που είναι. Καλός άνθρωπος να είναι ο άλλος και από 'κεί και πέρα...

      Καλή χρονιά είπα; Δεν είπα!
      Καλή χρονιά λοιπόν.

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. μόλις διάβασα το πιο άκυρο σχόλιο και αυτό ήταν του Πέτρου, καταρχάς καλησπέρα και καλώς σε βρήκα
    μια χαρα μπορούν οι λεσβιες να κάνουν παιδιά και οι γκεη, μια χαρα γονείς μπορεί να γινουν , έχω δει κάτι καραστρεητ ποσο κατέστρεψαν τις ζωηες των παιδιών τους αστό μεγάλο θέμα
    χάρηκα που σε βρήκα
    και καλη χρονιααααα
    θα σου έρχομαι τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. edit γιατι αυτο που διεγραψα δεν γηκε ολοκληρωμενο
      -το σχόλιο μου ήταν ειρωνικό-σαρκαστικό -'
      προφανώς και μπορεί ο κάθε άνθρωπος, να είναι κατάλληλος γονιός. αντίστοιχα και το κάθε ζευγάρι.
      Και τα παιδιά των καπνιστών, μια χαρά ειναι! :)

      Διαγραφή
    3. Βρέ Ασωτούλη, με έχεις καλώς βρεί άλλες δυό φορές.
      Αλλά έστω. Καλωσόρισες και πάλι άσωτο τέκνο!
      Ο Πέτρος το είπε ειρωνικά σαρκαστικά απ'όσο κατάλαβα!

      Καλή χρονιά Άσωτε!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Εντάξει με τους καπνιστές έχει ξεπεραστεί το θέμα ότι θα σου βιάσουν το παιδί και θα του πουλάνε ναρκωτικά (ίσως όχι σε όλους τους γονείς βέβαια)... για τους γκέι όμως δυστυχώς θα αργήσει η ανθρωπότητα να τους δεχτεί πλήρως σαν κανονικούς ανθρώπους γιατί όσο υπάρχουν κάποιοι στενόμυαλοι, έστω και λίγοι, δημιουργείται πρόβλημα, μεγάλο πρόβλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα πές τα στη μάνα μου λιγάκι αυτό για τους καπνιστές και κερνάω μπουκάλι σε όποιο σκυλάδικο θές!

      Η στενομυαλιά κάνει κακό! Και οι γκέι είναι κανονικοί άνθρωποι γιατί δεν μπορούμε να το δεχτούμε αυτό; Το διαφορετικό;Δεν το καταλαβαίνω!

      Καλή πρωτοχρονιά με το αλκόολ να ρέει!

      Φιλιά και σε σένα!

      Διαγραφή
  6. Προβληματισμοί της προβληματικής κοινωνίας μας που δεν θα πάει ποτέ μπροστά! :Ρ

    Καλή χρονιά εθισμένη στην αγάπη! Υγεία και να εκπληρώσεις τη νέα χρονιά πολλές επιθυμίες σου! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και είμαι βαθύτατα απαισιόδοξο άτομο, θέλω να ελπίζω στο καλύτερο καλή μου Παλόμα!

      Καλή χρονιά! Με μπόλικο έρωτα !
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  7. Αρνούμενη σθεναρά να προβληματιστώ για το οτιδήποτε σήμερα, σου εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αλήθειες