Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

~H κατάρα των Βορείων Προαστίων~

Σε μια κοινωνία που ακόμα παλεύει να απαλλαγεί απο κατοχικές μνήμες, ανόητους και παλιομοδίτικους πουριτανισμούς,απο την καθημερινη ανάγκη του κουτσομπολιού και της επικρισίας για τον άλλο,κάποιοι είναι εκεί για να ακούσουν οτιδηποτε καινουριο,να το επεξεργαστουν και να εντρυφησουν σ'αυτό , να βγάλουν τα συμπερασματά τους.Για να μιλήσω προσωπικά πάντα με συνέρπαζαν οι ιστοριες συνομοσιολογιας, πάντα ήθελα να μιλάω ανοιχτά για θέματα ταμπού , και ναί μαμά μπορείς να κόψεις επιτέλους τη συνήθεια να αλλάζεις κανάλι οταν τυχαίνει καποια ερωτική σκηνή στην τηλεόραση.Βέβαια δεν είμαι εδώ να σας μιλήσω ούτε για έρωτες, ούτε για αγάπες ούτε και για Βαλεντίνους.Είμαι εδώ για να μιλήσω για πράγματα που συμβαίνουν τωρα!
   Αρχικά θα μιλήσω για τους 4.Όχι τη σειρά του  Παπακαλιάτη. Τους 4  γνωστούς σε όλους μας πλέον ληστές της Κοζάνης.Απ'όσο πληροφορήθηκα, βέβαια η πληροφορηση η τηλεοπτικη δεν ξερω κατα πόσο αξιοπιστη είναι, πήγαν να κλέψουν μια τράπεζα στην Κοζάνη, κρατούσαν έναν άνθρωπο όμηρο και φέρονται ως υποπτοι για την τρομοκρατικη επίθεση στο Mall.Η αστυνομία τους συνέλαβε,τους έκλεισε οπως θα λέγαμε χαριτολογώντας στο μπουντρούμι και σύμφωνα με κάποιες φωτογραφίες που είδαν το φώς της δημοσιοτητας τους χτύπησε προκειμένου να ομολογήσουν και τους συνεργούς τους.
  Η αλήθεια είναι οτι η βία φέρνει βία. Η βία είναι ενας φαύλος κύκλος που συνεχιζει τη ροή του έχοντας εκδικητικές τάσεις.Δεν ξέρω πως το βλέπουν οι άλλοι αλλά νομίζω οτι τα χτυπήματα που ακολούθησαν ήταν μία εκδικηση για τη Βιλλα Αμαλίας.Οι γαλάζιοι πηραν το αίμα τους πισω πιάνοντας τους και χτυπωντας τους.Μήπως όμως και οι πολίτες γενικά δεχονται καθημερινά τη βία;Η βία δεν είναι μονο το ξυλο,οι μπουνιες,ουτε οι λέξεις που θα πληγώσουν καποιον.Βία είναι και η πλυση εγκεφάλου στα δελτία των 8, η αβεβαιοτητα για το μέλλον είναι βια, η επιβολη τιτανοτεραστιων φόρων σε ανθρώπους με μέτριο εισοδημα είναι βία.Οι νταήδες δεν χωρούν σε πολιτισμένες κοινωνίες είτε πρόκειται για νόμιμους είτε για παράνομους.Και οι δυο πλευρές εχουν δικιο και οι δύο αδικο.Η ζυγαριά δεν γέρνει υπερ κανενός. Η βία ομως με έναν τροπο παλευεται,με το να είναι κανείς ανοιχτομυαλος και να διαθετει κριτική ικανοτητα.
  Ας φέρουμε το θέμα σε πιο πολιτικη διάσταση.Συμφωνα με τον καθηγητη μου ,στον ιδεολογικό -πολιτικό άξονα υπάρχουν δύο άκρα. Τερμα  αριστερά βρίσκεται η αναρχία και   τερμα δεξιά ο φασισμός. Τα δύο άκρα δεν είναι καλά γιατί δημιουργούν πόλωση. Αυτό θα γίνει πιο κατανοητό φίλτατε αναγνώστη αν το τοποθετησεις σε δυο οικογένειες.Η εκ των δεξιών υπερβολικά αυστηρή και πειθαρχχημένη με παλιομοδίτες γονείς.Τι θα επιφέρει; Ενα παιδί(μια κοινωνια)που πάσχει απο παροπιδισμό, που μεγαλώνει πριν την ώρα της που έχει μασημένες αποψεις.Απο την αριστερή πλευρά μια οικογένεια με γονείς που  πάνε κοντρα οποιοδήποτε και αν είναι το κατεστημένο,με γονεις που δεν σέβονται τους νομους και τους κανόνες,πιστεύουν οτι έχουν δίκιο και έχουν ως σλόγκαν ΄΄κάνω ότι γουστάρω΄΄. Πως θα είναι το παιδι;; δεν θα σέβεται τιποτα, δεν θα ακουει κανενα θα είναι ξεροκέφαλο και θα κάνει ότι θελει.Μέτρον άριστον λοιπόν και καλυτερα όχι ακρότητες.
  Βέβαια ένα άλλο που σκεφτόμουν είναι ΄΄Γιατί ρε παιδι μου τόσος ντόρος με  αυτούς τους 4;;΄΄Και άλλους τρομοκράτες (αν ειναι)έχουν  πιάσει κατα καιρούς αλλά δεν είχε γίνει τέτοιος χαμός.Μάλλον τους δημοσιογράφους των μεγάλων καναλιών τους εξιτάρει  το γεγονός οτι πρόκειται για παιδία των Βορείων Προαστίων,κάποιοι σπεύδουν να τους υπερασπιστούν ,καποιοι να τους κατακρίνουν και κάποιοι άλλοι κάνουν τις πάπιες απλά ακριβώς είναι παιδιά των Βορείων Προαστίων.Ας θυμηθούμε και τον Τσάκαλο παλαιότερα που ηταν γιος γνωστού ποιητή και διανοουμενου.Φαινεται λοιπον πως η  κατάρα των Βορειων Προαστίων χτυπάει καθε τόσο.Τι θα γινόταν αν οι τρομοκρατικές ενέργειες γινονταν απο καποιον φτωχο και αφανή;Η κοινωνία μας θα είχε βρει εξιλαστ'ηριο θυμα, σιγουρα δεν θα υπηρχε δημοσιογραφος που να τον υποστηριζει  και σιγουρα τα δελτια των 8 θα έβγαζαν ολη τους την κακία.Ωστόσο αυτός θα είχε περισσοτερα κίνητρα να διαπράξει μια ληστεία απο τα πλουσιοπαιδα.
   Ποιές είναι οι οικογένειες αυτών των 4 πρωταγωνιστών ομως;Η μητέρα του ενός λέει είναι συγγραφέας.Όταν το άκουσα κατενθουσιαστηκα μεν αλλά οταν σερφάροντας στο ιντερνετ διαπιστωσα τι είδους συγγραφέας είναι σκέφτηκα΄΄Αυτή θα  μιλησει για σάπια και αδικη κοινωνια;΄΄Η άλλη λέεί ειναι χειρούργος και καλά κάνει η γυναίκα δηλαδή αλλα το παιδί σου το κοιταξες; Του μιλησες; Του εξηγησες οτι η κοινωνια μας ειναι αδικη ομως υπαρχουν και όρια;Η άλλη παλι είναι ψυχίατρος.Τι σκατά επικοινωνία ειχες κυρά μου με το παιδί σου;Όλοι προερχόμενοι λοιπόν απο << καλές>> οικογενειες, επιφανεις των Βορειων Προαστίων.Το θέμα είναι οτι ούτε τα λεφτά , ουτε η εξωτερική εμφανιση ουτε απαραίτητα η μόρφωση  φτιάχνουν το χαρακτήρα του ανθρώπου και το ξέρω καλά απο προσωπική εμπειρια.
  Καταλήγοντας, ζούμε σε μια κοινωνία αποπροσανατολισμένη  στην οποια η νέα γενιά εχει χάσει το δρόμο της , δεν ξέρει τι να πιστέψει και πως να αντιδράσει.Ζούμε σε μία κοινωνία που  όσο photoshop και αν κάνει σε πρόσωπα δεν μπορεί να photoshopαρει τα προβληματά της.Ζουμε σε μία κοινωνία που μας έμαθαν να εκτιμάμε τα λεφτά και όχι τις αξίες και την ποιότητα.Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως όλα για κάποιο λόγο γινονται,και οι μπουνιές και οι κλωτσιές προσπαθούν να ικανοποιησουν και να προσελκυσουν καπου καποια μεριδα των πολιτών...Την μερίδα των πολιτων που αρέσκεται στα νταηλίκια...

                                                                          ~Aυτά~    
                                                                          ~Φιλιά~

ΥΓ:Keep your eyes and your mind open...




  
 

35 σχόλια:

  1. Ετσι ειναι,ψευτοπροοδευτικές μαμάδες που διέλυσαν τα παιδιά τους!!Και το παίζουν και υπεράνω μάλιστα!Είναι για γέλια και για κλάματα ολα!!Τι να πω δεν ξέρω!Θα μείνω εδώ γιατί έχω τα νεύρα μου με αυτους τους τυπάδες αυτό το καιρό και δε θέλω να ξεφύγω!

    Χαιρετώ!!

    ΥΓ:Πάντως όσο αφορά τους ορους δεξια και αριστερά στην ΕΛλάδα δεν ισχυουν απόλυτα,αν ισχυουν καθόλου!ΔΙάβασε λίγο Γιανναρά και θα καταλάβεις τι εννοώ!:)

    Σε ξαναχαιρετώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mην ξεφεύγεις και μην μου συγχιζεσαι βραδιάτικα!

      Υ.Γ:Προηγειται το ειναι καπιταλισμος ηλίθιε!Αλλα θα φροντισω να ρίξω και ενα βλέφαρο σ'αυτο που προτεινεις!

      Τα λέμε !

      Διαγραφή
  2. Και ξλερεις π΄ως πάει το πραμα,πρωτα κανουμε την επανασταση και μετά επιστρεφουμε στην αγκαλιά της μαμάς μεγαλοαστικής τάξης...

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aυτή είναι η φυσική ροή των πραγμάτων!
    Καλημέρες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ορισμένοι γονείς είναι για να είναι...Παράδειγμα : Πάνε και λένε στα παιδιά τους ότι τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός και μετά απορούν γιατί βγαίνουν βλαμμένα...:p:p:p
    Kαλημέρα κοριτσάρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι εννοείς; ποιος τα φέρνει τα παιδιά τότε;

      Διαγραφή
    2. @Παλιοκοριτσο
      Το μόνο που έχω να πώ #truestory

      @Προεδρε είσαι νινί ακόμα, δεν ξέρεις πως χαιδεύουνε και πως φιλούν στο στόμα :ρ :ρ :ρ

      Διαγραφή
    3. Προεδράρα μου,πρέπει να σε κατατοπίσω σχετικά με τα πουλιά,χαχαχαχα

      Διαγραφή
  5. Αγαπητή,θα ήθελα να σου κάνω μια παρατήρηση!Σύμφωνα με τον καθηγητή μας στον άξονα του Janda στην άκρα αριστερά τοποθετήτε ο κομμουνισμός και όχι η αναρχία,η αναρχία είναι κάτι το ουτοπικο που δύσκολα επιτυγχάνεται κυρίως λόγω των ανθρώπων!!Επειδή δηλώνω αναρχική και έχω μιλήσει με πολλούς αναρχικους,η αναρχία,δηλαδη οι αυτοδιαχειριζόμενες κοινότητες,ΔΕΝ αποδέχεται καμία μορφή βίας!Σύμφωνα με τις βασικές αρχές της αναρχίας τα ορια μου σταματούν εκεί που αρχίζουν τα δικά σου,επίσης βασίζεται στον αλληλοσεβασμό και την αλληλοεξάρτηση!Τώρα όσων αφορά τους 4 έχοντας διαβάσει την πρόσφατη επιστολή τους μπορώ ξεκάθαρα να δηλώσω οτι οι σκέψεις τους είναι σωστές απλά εκδηλώνονται με λάθος τρόπους,με την βία πιστεύουν οτι θα πετύχουν τους στόχους τους και αυτό πιστεύω οτι τους κατατάσει σε ένα πιο εξτρεμιστικό πλαίσιο!Τώρα το γεγονος οτι μπορει να έμεναν Β.Π. δεν έχει καμία σημασία...και καθώς δεν γνωρίζω το οικογενειακό τους περιβαλλον δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό!Με εκτίμηση,Αριάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή,
      ίσως οι σημειώσεις μου να είναι λάθος ωστόσο μας είχε αναφέρει οτι ακομα πιο ακροαριστερά απο τον κομμουνισμο ,ακομα και αν είναι κατι το ουτοπικο βρισκεται η αναρχία.
      Θα συμφωνήσω οσον αφορά οτι διεκδικούν τα θέλω τους με λάθος τρόπους οπως πχ η βια!
      Το θέμα είναι ευαίσθητο και καθε αποψη δεκτή όσο δεν θίγει κανεναν!
      Τα όρια του καθενός οπως ανέφερες, σταματούν εκει που αρχίζουν τα όρια του άλλου!
      Φιλάκια πολλά :)

      Διαγραφή
    2. Ο κομμουνισμός είναι,όχι η αναρχία

      Διαγραφή
    3. Λυσσα κακιάααα!Εντάξει το εμαθα και αυτό!
      Αυριο θα σε παρω τηλ να τα πουμε! :Ρ

      Διαγραφή
    4. Γιατί με ξέρεις για να με πάρεις;

      Διαγραφή
  6. Να ξέρεις πως πρώτη φορά, ίσως είναι το μοναδικό πόστ, που κάθησα να διαβάσω περι πολιτικών εξελίξεων και μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα με τους νεαρούς και θα αφήσω και σχόλιο. Συμφωνώ απόλυτα με τον τρόπο που το προσέγγισες και τις απόψεις σου.

    Όλα απο την οικογένεια ξεκινάνε και το περιβάλλον και τους τρόπους συμπεριφοράς που μας μεγαλώνουν. Προφανώς αυτά τα παιδιά μάθανε στο να τους χαιδεύουν το αυτάκι τους σε κάθε τι που κάνανε. Οπότε τί τους κακοφαίνετε? Που για πρώτη φορά υπήρξε η τιμωρία? Και δεν μιλάμε για το οτι έκλεψαν ένα πακέτο τσίχλες, εδώ μιλάμε οτι έθεσαν σε κίνδυνο τόσες αθωες ζωές. Τι έπρεπε δηλαδη να τους κάνουν?Να χαιδέψουν ακόμα μια φορά το αυτάκι για να μην γκρινιάξει ο γονιός? Και ναι, τόσους άλλους εγκληματίες πιάνουν και τους σαπίζουν και στο ξύλο και προέρχονται απο φτωχές οικογένειες αλλα δεν είδα ποτέ κανέναν να βγεί να πάρει το μέρος τους? Μηπως επειδή αυτή την φορά η μαμα και ο μπαμπας προσπαθούν να βγούν απο πάνω με την δύναμη του χρήματος, όπως έχουν μάθει? Για να μην θιχτεί άλλο ο κύκλος τους? Για να βγάλουν τους άλλους πιο λάθος και απο τους ίδιους? Θεωρώ πως ναι.. Για πια δικαιώματα στην τελική μιλάμε? Το δικό μου δικαίωμα να πηγαίνω και να έρχομαι σώα στην δουλειά μου ή για τα ψώνια μου ποιός το υποστηρίζει? Σαν δεν ντρέπονται λέω εγώ που θα μιλήσουν και για δικαιώματα! Όχι κυρά μου, το δικαίωμα που είχε το παιδί σου ήταν να μην προσβάλλει των άλλων τα δικαιώματα. Το έχασε το δικαίωμά του απο την στιγμή που δεν σεβάστηκε τους συναθρώπους του. Τελεία και παύλα.

    Συγνώμη για το σεντόνι αλλα όπως βλέπεις βράζω.. Έχω σιχαθεί την υποκριτική κοινωνία που ζούμε.

    Να έχεις μια όμορφη ημέρα! Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκούλα μου,
      με χαροποιεί ιδιαίτερα πως διαβασες το αρθρο μου ακόμα και αν δεν συνηθιζεις να διαβαζεις πολιτικα θέματα.Αυτό σημαίνει οτι σου άρεσε!
      Σ'ευχαριστώ που βρίσκεις λογικές τις αποψεις μου και πράγματι τα πραγματα είναι οπως λές.Οταν κακομαθαίνεις κάποιον είναι δυσκολο να του πεις όχι, να του βάλεις ορια.
      Ωστοσο οπως αναφερω και στο κειμενο μου η ζυγαριά δεν γέρνει υπερ κανενός!Δεν έπρεπε να τους χτυπήσουν, αλλα και εκεινοι δεν επρεπε να κλέψουν ή να εμπλακουν (εαν εχουν εμπλακει) σε τρομοκρατικές ενεργειες!
      Κανένα προβλημα για το σεντονι, χαχα
      αλλωστε το θέμα παιρνει πολλη συζητηση!
      Φιλακιααααααα :)

      Διαγραφή
  7. Στο σχολείο μας στην Κηφισιά που είναι και το καλύτερο της περιοχής αφού για χρόνια είχε την ονομασία Πρότυπο εχουμε σοβαρά προβλήματα ενδοσχολικής βίας.
    Απο τα 280 παιδιά κάθε φορά που κάνουμε ομιλίες με σχολικούς συμβούλους και ψυχολόγους μαζεύονται το πολύ 30 γονείς και σταθερά ΠΑΝΤΑ απουσιάζουν οι γονείς των παιδιών που ΠΡΕΠΕΙ να ακούσουν 2 πράγματα και να ενημερωθούν... οι ίδιοι γονείς που όταν τους καλεί ο διευθυντής δεν πάνε ποτέ να τον δούνε... οι ίδιοι που απαξιώντας τη δημόσια εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό που παίρνει 800 ευρώ λένε μεταδίδουν την απαξίωσή τους για παιδεία και μόρφωση κάνοντας το παιδί να είναι απείθαρχο και αδιάφορο την ώρα του μαθήματος...
    Αυτοί είναι οι γονείς των Β.Π... και μιλάμε όχι για εξαιρέσεις αλλά για μεγάλο ποσοστό..
    Φιλάκια κοριτσάκι,

    Y.Γ. πολύ καλογραμμένη ανάρτηση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου Λιακαδίτσα,(αχ ποσο λατρευω το ψευδωνυμο σου)
      εκτιμώ ιδιαίτερα το γεγονός οτι φωτίζεις το θέμα με στοιχεία που ποτέ δεν θα μαθαίναμε αν δεν τα έλεγες.
      Οι γονείς τις περισσοτερες φορές αποτελούν παράδειγμα και πρότυπο για τα παιδιά τους. Οταν το μονο που κανουν είναι να απαξιωνουν οι ιδιοι το δημ. σχολειο τι θα κανουν τα παιδια τους θα το σεβαστουν;;
      Φιλάκια πολλά !
      Υ.Γ: Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ! :)

      Διαγραφή
  8. Τα παιδιά σίγουρα παίρνουν πράγματα από τους γονείς, αλλά παίζουν κι άλλα πράγματα ρόλο..
    Στην αρχή που όλοι τα έβαλαν με τους γονείς θύμωσα, μετά τις δηλώσεις κάποιου γονιού έφτασα να πω αυτοί φταίνε, αλλά και πάλι όσο το σκέφτομαι, κανείς μας δεν ξέρει πως μεγάλωσαν αυτά τα παιδιά ούτε κανένα παιδί εδώ που τα λέμε..οι γονείς τους μπορεί να ήταν υπέροχοι σαν γονείς, μπορεί και όχι...δεν μπορώ να ξέρω.
    Αυτό που λέει η Λιακάδα, με την αδιαφορία των γονιών το έχω ζήσει στο πετσί μου, μια και χρόνια ήμουν μέλος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων..κάποιοι γονείς απουσιάζουν, αλλά δεν είναι πάντα θέμα αδιαφορίας πιστεύω..ναι, παίζει σημαντικό ρόλο το σπίτι σε όποιο προάστιο κι αν είναι, αλλά εκεί έξω τα παιδιά βλέπουν πολλά και σχηματίζουν και δική τους άποψη που δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί με αυτή του γονιού.
    Άσε που μεγάλωσα δυο παιδιά και κατάλαβα πως στην εφηβεία είναι αξίωμα να έχουν αντίθετη άποψη..κι ας έρθουν πάλι μετά στα λόγια σου κι ας παραδεχτούν τα λάθη τους..
    Ακόμα περιμένω να βρω το δράκο πίσω από την υπόθεση...πιστεύω πως κάποιος πιο μεγάλος κινεί τα νήματα..κάποιος επιτήδειος που στρατολόγησε τα άτομα που ήθελε..(δική μου θεωρία, μπορεί και χαζομάρα)
    Όσο για τη βαρβαρότητα των αστυνομικών πολλοί την καταδικάζουμε πάντα..πάντα!!...δίκιο ποιος βρίσκει? Κανένας...με την πρώτη ευκαιρία εκτονώνονται αυτοί που υποτίθεται ότι προστατεύουν...να μην πω για ζαρτινιέρες και άλλα!!
    Η ουσία είναι πως η βία είναι απαράδεχτη από όποιον (κι ας μοιάζει κλισέ) κι αν προέρχεται..ειδικά από την εξουσία είναι και κατάχρηση!!
    Και δεν ανοίγει ποτέ ούτε ρουθούνι!!
    Αυτό που ζητάμε όλοι είναι ένα δίκαιο κόσμο, χωρίς καμιά βία...δε θέλω να φοβάμαι ούτε τους "από πάνω" ούτε τους "απ΄έξω"...
    Αυτά τα λίγα...(!)
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ πιστεύω οπως λές οτι δεν φταίνε πάντα απαραίτητα οι γονείς.Ομως σιγουρα επηρεαζουν σε μεγαλο βαθμό τα παιδιά τους.
      Ασφαλώς και πρέπει τα παιδια να αμφισβητούν και να έχουν αντιθετη αποψη γιατι ετσι προαγεται ο διαλογος.
      Τωρα στο οτι καποιος αλλος μπορει να κινει τα νηματα , το έχω σκεφτεί και εγώ!
      Φιλάκια :)

      Διαγραφή
  9. Δεν ξέρω τους γονείς των Β.Π. όμως να είσαι σίγουρη πως όμοιοι υπάρχουν ακόμα και σε μικρές επαρχιακές πόλεις ... κι αυτοί παιδιά όμοιων γονέων.

    Ωραίο κείμενο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ ,
    απλά φαίνεται σε πολλούς παράδοξο το γεγονός οτι πρόκειται για παιδιά που έχουν μεγαλώσει μες τη χλιδή και στις ανεσεις!

    Σ'ευχαριστώ πολύ ! φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι όλοι οι κάτοικοι βορείων και νοτίων προαστίων καλοαναθρεμμένοι πλούσιοι και κακομαθημένοι.

      Διαγραφή
  11. ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ:"Εικοσάχρονος οργισμένος και σιχαμένος αγωνίζεται ενάντια στο πολιτικό σύστημα με καλάσνικοφ στα χέρια χωρίς αξία για την ανθρώπινη ζωή και στερούμενος κατανόησης γονέων, ψάχνει για να προβληθεί!"
    "Άνεργος τρομοκρατημένος κι αηδιασμένος αγωνίζεται ενάντια στο πολιτικό σύστημα ψάχνει να βρει δουλειά χωρίς καλάσνικοφ στα χέρια, αλλ΄ η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πιο πάνω κι απ΄ τη δική του!"
    Απορώ τι άλλο θα δω ακόμα!Πολλά φιλιά!:)))
    Σοφία

    Υ.Γ.:Το κειμενάκι σου τέλειο και καλά έκανες κι έθιξες ιδεολογίες.Του κ@λου είναι όλες τους και χορτάσαμε από δαύτες τόσα χρόνια!Σαν τα χιλιάδες μπουκάλια της ανακύκλωσης!Αυτιά χαϊδεύουν όλοι τους μέχρι ν΄ ακολουθήσουν κι άλλα θύματα(όπως της MARFIN)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πεί κανείς;Σ'αυτό που αναφέρεις φαίνεται ξεκάθαρα η αντίφαση αυτης της κοινωνίας!
      Πλεον τιποτα δεν μου φαίνεται παράξενο!
      Φιλακιααα πολλά Σοφάκι μου :)

      Υ.Γ:Σ'ευχαριστώ παρα πολύ . Και όπως είπες χορτάσαμε τοσα χρόνια απο την υποκρισια ολων!

      Διαγραφή
  12. Χαίρομαι που επιτέλους διάβασα ένα κείμενο και σχόλια που αναφέρονται γύρω από αυτό το θέμα χωρίς να επικεντρώνουν αποκλειστικά και μόνο στα χτυπημένα πρόσωπα των παιδιών.
    Παιδιών είπα? Γράψε λάθος.
    Από την στιγμή που κάποιος έχεις το δικαίωμα ψήφου και λέγεται ενήλικας δεν είναι παιδί για εμένα. Η λέξη παιδί παραμένει για το παιδί της κάθε οικογένειας που μπορεί οι γονείς να είναι εκατό και το παιδί τους ογδόντα και πάλι παιδί το προσφωνούν.
    Από την στιγμή που τα σημερινά εικοσάχρονα αλώνιζαν την χώρα εδώ και δυο τρια χρόνια, νοίκιαζαν γκαρσονιέρες, έμαθαν να χειρίζονται όπλα, είχαν ένα σωρό διαφορετικές ταυτότητες , έκλεβαν αυτοκίνητα κι όλα αυτά σε μια ηλικία που οι γονείς δεν ήξεραν που ήταν δυο χρόνια τα παιδιά τους (δήλωση γονιού σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο γι αυτό και δεν συγκράτησα ποιός την έκανε)Μια χαρά ενήλικες είναι κι όταν παίζεις με την φωτιά να είσαι και έτοιμος να καείς από αυτήν.
    Λίγο με νοιάζουν οι φωνές αυτών των γονιών που ορύονται για τα δικαιώματα των παιδιών τους και φωνάζουν υπερήφανοι γι αυτά.
    Αν είναι χαρούμενοι που τα τέκνα τους ακολούθησαν τον δρόμο της φυλακής και θα βγούν τριάντα και από εκεί και θα είναι μια ζωή κάτω από την επίβλεψη της Αστυνομίας που πιθανόν θα τους φορτώνει κάθε τι που θα συμβαίνει , όχι πως και αυτοί θα βγουν μπουμπούκια από τον δρόμο του σωφρονισμού ... εδώ πια η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια!
    Δεν είναι απλά αμετανόητα ανόητοι, είναι επικίνδυνοι ... εμβολίασαν στα παιδιά τους με όλο το δικό τους μίσος για την κοινωνία μας και τελικά τους όπλισαν οι ίδιοι το χέρι και τα έστειλαν στην καταστροφή τους.

    Λυπάμαι για το μεγάλο κείμενο, δεν μπορούσα όμως να εκφραστώ με λιγότερες λέξεις σε κάτι που με έχει αγανακτήσει τόσο πολύ!

    Καλό σου Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω κατα πόσο παιδιά ή κατα πόσο ενήλικες μπορεί να είναι,ωστόσο πιστεύω οτι προσπάθησαν να διεκδικησουν ΄΄τα θέλω΄΄ τους με λάθος τρόπους, δηλαδη τη βία.
      Όσον αφορά τους γονείς οπως έχω προαωναφέρει , σιγουρα επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τα παιδιά τους , αλλά σιγουρα και τα παιδια τους διαμορφώνουν και μονα τους τον χαρακτηρα τους και οπως λέω εγώ λαικιστί ΄΄Ο καθένας είναι ο,τι είναι για την πάρτυ του΄΄
      Αν είναι ένοχοι θα υποστουν κυρώσεις , αν οχι θα αφεθουν ελευθεροι!

      Μην ανησυχείς για τη μεγαλη απαντηση!
      Καλως ήρθες!
      Φιλιά και καλό Σ/Κ! :)

      Διαγραφή
  13. Ειχα μια μεγαλη διαφωνια πανω στο θεμα αυτο,στο γεγονος πως απο τη μια αυτα τα "παιδια" επαναστατουν με το δικο τους τροπο εναντια στο συστημα και απτην αλλη βρισκονται μεσα σαυτο.Πως γινεται αυτο?Απτη μια πανε και ληστευουν και βαζουν φωτια(περιπτωση αλλη της μαρφιν) ή βομβα στο μολ και την προηγουμενη μερα εχουν κανει αναληψη απτα απο αλλη τραπεζα απτο λογαριασμο που τους εχει ο μπαμπας ή αγοραζουν φιρματα απτο μολ.Δεν γινεται να θελεις να κανεις τον επαναστατη,γιατι αυτοι τον κανουν δεν ειναι,σε κατι που δεν γνωριζεις,και τι σημενει αυτο δεν εχουν βιωσει την φτωχεια και την αδικια στη ζωη τους.(υποθετω σαφως και μεσα απο ολα αυτα που γραφτηκαν για τους γονεις).Εχρησαν ηρωες καποιους και ζητουν δικαιοσυνη γτ λενε καταπατηθηκαν ανθρωπινα δικαιωματα.Οταν οι ιδιοι αυτοι οι 4 καταπατησαν καθε ανθρωπινο δικαιωμα στον ομηρο που επιασαν και απειλησαν με οπλα την ζωη πολλων αλλων.Η βια φερνει βια οπως ειπες και θεωρω σε μεγαλο βαθμο υπαιτιους τους γονεις,οταν μεγαλωνεις ενα παιδι χωρις κανενα μετρο και κανενα σεβασμο(και δεν παιζει ρολο απο ποια συνοικια καταγεσαι ή μεγαλωνεις)το παιδι το ιδιο δεν θα σεβαστει κανεναν ουτε νομο ουτε ανθρωπινο δικαιωμα.Οταν καταπατας τα δικα μου δικαιωματα αυτοματως τα δικα σου δεν υφιστανται,παουν να υπαρχουν.Θεωρω πως η αντιμετωπιση που εχουν και το ζητημα που προεκυψε απο δαυτους ειναι μονο και μονο επειδη η ιστορια εχει "ζουμι"λογο β.προαστειων για τα καναλια.
    Θα σου προτεινω μια ταινια να δεις -ΤΟ ΚΥΜΑ- λεγεται διχνει πως μπορει να δημιουργηθει η αναρχια και ποσο ευκολα ακομη μπορει να επανελθει μια δικτακτορια μεσα απο ενα πειραμα σχολικο,πως φτανεις στα ακρα πολυ ευκολα!
    Συγνωμη για το μεγαλο σχολιο αλλα κατι τετοια θεματα μαρεσει να τα κουβεντιαζω!
    Καλως σε βρηκα και απο δω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γατούλη καλώς ήρθες,
      και χαιρομαι πολύ που γραφτηκες γιατί είσαι απο τους αγαπημενους μου μπλογκερ που τους διαβαζω συχνα ομως λόγω βιασυνης δεν προλαβαινω να αφήσω σχόλια!
      Αρχικά , θα συμφωνήσω ο,τι υπάρχει πράγματι μια αντίφαση στην όλη υποθεση!Ενω οι ίδιοι αποτελουν το λεγομενο ΄΄συστημα΄΄, ειναι εκείνοι που το πολεμούν!
      Αν και δεν μ'αρεσει να κανω εικασιες ή να βγάζω γρηγορα συμπεράσματα , θεωρώ πως κάποιος αλλος κρυβεται πισω απο τα παιδιά αυτα και τα καθοδηγεί!
      Τα δικαώματα του καθενος σταματουν εκει που αρχιζουν τα δικαιωματα καποιου αλλου!
      Σιγουρα οι αρχές και οι αξιες που μεγαλώνει ο καθενας μας παιζουν σπουδαιο ρόλο, αλλα πιστευω πως υπάρχουν και αλλοι παραγοντες που διαμορφωνουν μια προσωπικότητα!
      Φιλάκια πολλά :)

      Διαγραφή
  14. Αν σπούδαζες Θεσ/νίκη θα νόμιζα ότι τον είχα κι εγώ αυτόν τον καθηγητή στο παρελθόν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σπουδαζω Θεσσαλονικη, ωστόσο νομιζω οτι μας ειχε πει οτι εχει εργαστει και στη Θεσσαλονικη!Τι να σου πω δεν θυμαμαι σιγουρα!
      Φιλιά :)

      Διαγραφή
  15. παντού υπάρχει ένα μύθος!
    ανάρτηση με νόημα!
    όσο για το μήνυμα με τα ιδανικά..
    δεν έχω λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΜΑ ΤΙΜΙ ΧΡΙΣΟΙ ΑΒΓΗ ΡΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι ολόκληρες αλήθειες λες χρυσό μου παιδί !!!!
    Ολόκληρες και αδιάψευστες
    Νάσαι καλά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αλήθειες