Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Eδώ ο κόσμος καίγεται...

και η ερωμένη του Πικάσο πουλιέται!Στην σχολή έχουμε Κατάληψη οπότε είπα να το εκμεταλλευτώ και να έρθω Πεμπτοπαρασκευοσαββατοκυριακο στην Χαλκίδα!Α  ρε Πατρίδααα!Λάπτοπ δεν έφερα αλλά αυτά που συμβαίνουν δεν μπορούν να με αφήσουν σε ησυχία!Γράφω απο τον υπολογιστή του πατέρα  μου.:Ρ Κάθομαι και διαβάζω για τα γαλλικά, χαζολογάω γράφοντας κατι ποιήματα παράλληλα,πάω στο σαλόνι να πιώ νερό,ο πατέρας μου παρακολουθεί ειδήσεις.Στρογγυλοκάθομαι δίπλα του!
        Αφού είπαν τα σοβαρά-στημένα-τρομοκρατικά για τον λαό νέα, πέρασαν σε κάτι πιο ελαφρύ,πιο λάιτ  βρε αδερφέ!Δημοπρασία λέει για τον πίνακα του Πικάσο που απεικονίζει την ερωμένη του,εξαιρετικά σπάνιος καθώς ο ζωγράφος χρησιμοποιεί πολύ εντονα χρώματα,πράγμα πρωτοφανές για εκείνον!Για όσους δεν ξέρετε τις πιπερατες λεπτομέρειες η ερωμένη του ήταν 17 όταν εκείνος ήταν 45.Εντάξει μεγάλη διαφορά ηλικίας αλλά είπαμε, τον έρωτα όπου τον βρίσκει κανείς!Στην προκειμένη περίπτωση της μικρής ΄΄Ο γέρος κόκορας είχε το ζουμί΄΄.Η κυρία που έλεγε τις ειδήσεις αναφέρει΄΄Πουλήθηκε ο τελευταίος πίνακας του Πικασο που απεικονίζει την ερωμένη του για 15,2 εκατομύρια ευρώ!
 Δεν λέω τρομερός ο πίνακας αλλά...Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά...Η Ελλάδα,η Ιταλία,η Ισπανία,η Πορτογαλία και η Κύπρος πάσχουν απο οικονομική κρίση,ο κόσμος εξαθλιώνεται,χάνει τις δουλειές του ,μένει άνεργος,φοβάται για το μέλλον του!Και καλά εμείς οι μεσογειακές χώρες μπορεί να έχουμε οικονομικό σεισμό  και ευελπιστώ ότι θα τα καταφερουμε όπως και να'χει αλλά αλλού;
                                                                           *
Τι εννοώ καλέ μου αναγνώστη;Στην Αφρική δεν έχουν να φάνε,παιδάκια που κλαίνε για ένα κομμάτι ψωμί,άνθρωποι που ζούν χωρίς καθαρό νερό,χωρίς ρούχα ,χωρίς  επαρκή ιατρική περίθαλψη!!!Γυναίκες που κολλούν  AIDS και γεννούν οροθετικά παιδιά!Άνθρωποι που ουσιαστικά βρίσκονται στις πιο ευφορες-πλούσιες περιοχές του πλανήτη και ζούν σε άθλιες συνθήκες.Άνθρωποι στους οποίους κάποια ελίτ έχει απαγορέψει το μεγαλύτερο δικαίωμα του ανθρώπου, την μόρφωση!
                                                                          *
15,2 εκατ. ευρώ  για έναν πίνακα.15,2 τόνοι ανοησίας και απληστίας στο κεφάλι αυτού που τον αγόρασε και στα κεφάλια των αλλων που ήθελαν να τον αγοράσουν!Με 15,2 εκατ. θα μπορούσαν να βοηθήσουν  στην ανέγερση ενός σχολείου στην Αφρική,ενός νοσοκομείου οτιδήποτε τέλοσπάντων.Δεν ξέρω αν κάνω παράλογες σκέψεις,πραγματικά εκτιμώ την Τέχνη αλλά πρέπει στη ζωή μας,στις κοινωνίες , στα κράτη να βάζουμε προτεραιότητες!Άλλωστε θαρρώ πως θα ήταν καλύτερα να φιλοξενηθεί ο πίνακας σε κάποιο μουσείο ωστε να τον θαυμάζουν όλοι!
                                                                         *
Kαταλήγοντας,απ'όσο άκουσα η ερωμένη του μεσιέ Πικασό είχε λέει ποζάρει αρκετές φορές για τους πίνακες του αγαπημένου της!Έτσι είναι ο έρωτας θέλει θυσίες και αυτή σίγουρα ήταν περίεργη αγάπη!Όσο για τους προβληματισμούς μου ,ίσως να μην τους ακούσει ποτέ κανείς,ωστόσο μου φτάνει να τους διαβάζετε εσείς!
                                   


                
                                            
                                                                   ~Πολλά φιλιά~
                                                            ~ Kαλό Σαββατοκύριακο~

                                                          ~Ερωτευτείτε είναι Άνοιξη ~

25 σχόλια:

  1. Είμαι παντελώς άσχετη από την τέχνη της ζωγραφικής, αλλά εάν πόζαρα και με έφτιαχναν έτσι πολύ θα στεναχωριόμουν!
    Όσο για τα υπόλοιπα, πολύ σωστά τα λες.
    Ας ελπίσουμε ότι αυτός που τον αγόρασε, τα ρέστα να τα έδωσε κάπου που να πιάσουν τόπο.
    Καλές Σαββατιάτικες βόλτες στη Χαλκίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά εγώ δεν θα στεναχωριόμουν, απλά θα σκεφτόμουν τρόπους να τον ξεκάνω τον γέρο!χαχα :)
      Ας το ελπίσουμε όντως!
      Ευχαριστώ Αθηνά μου!
      Φιλιά να περνάς τέλεια! :*

      Διαγραφή
    2. Αθηνά, τώρα μου θύμισες τον Εξαρχόπουλο στην "Παριζιάνα" χαχαχαχα

      Διαγραφή
  2. Απ΄ο,τι καταλαβαίνω στα κρυφά την ζωγράφιζε, όπως εδώ που την πέτυχε στον ύπνο...
    Πάντως τώρα που βλέπω ξανά τον πίνακα, αναρωτιέμαι αν πάει έτσι
    ή τον έχεις βάλει ανάποδα!!!χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον , έτσι φαίνεται!
      Την έπιασε στον ύπνο!χαχα
      Καλή Κυριακή Ανταίε μου! :)

      Διαγραφή
  3. Ποτε νοιαστηκαν αγαπητη μου οι φιλοι της τεχνης,ειδικα της ζωγραφικης,για το ποσο πεινουν ή διψουν οι ανθρωποι.Μπροστα στη ματαιοδοξια τους δεν λογαριαζουν τπτ.
    Τωρα μεταξυ μας 2 ευρω δεν εδινα γιαυτη την αηδια,πεντε γραμμες με μια γυναικα που ειναι λες και την εκοψε στα δυο ο σχιζοφρενης δολοφονος με το πριονι.Τωρα θα πεσουν να με φανε πως δεν ξερω τι μου γινεται απο τεχνη,επειδη καποιος καπου καποτε ετσι του την εδινε να ζωγραφιζει και επειδη καποιοι κουλτουριαριδες των εκανα μεγα πουλιεται αυτο,κατ εμε,εκτρωμα 15 δις.Ας μην ξερω τι μου γινεται απο τεχνη αλλα τουλαχιστον ξερω τι μου γινεται γυρω μου.
    Συμφωνω με σενα και οσα λες!
    Παντως παιδοφιλο τον ελεγες τον συγχωρεμενο 17-45 εμ μια ανωμαλια την κρυβει ο ερως τους.
    Καλο σ/κ να εχεις ευχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω να ελπίζω ότι δεν είναι όλοι έτσι!Οτι κάποιοι σκέφτονται διαφορετικά,έχουν ευαισθησίες,ότι μπορεί η Τέχνη να είναι πάνω απ'όλα ,όχι όμως πάνω απο τον Ανθρωπο και τις αναγκες του!
      Ο σχιζοφρενής δολοφόνος χαχαχα!Γάτε είσαι θεός!
      Ο καθένας έχει την αποψη του!Γιατι να πέσουν να σε φάνε;Ελευθεροστομία έχεις!
      Ε όσο να'ναι ήταν λίγο παιδόφιλος ο τύπος.Αλλά ο καλλιτέχνης είναι και λίγο τρελός!
      Ευχαριστώ!
      Και εσυ καλές βόλτες με το Μελοκάνελλο! :)

      Διαγραφή
  4. ωραίες σκέψεις..μακάρι να ήταν όλων μας, αλλά...
    εντωμεταξύ, εκτός της διαφορετικής χρήσης αυτού του αστρονομικού ποσού για έναν πίνακα, με εντυπωσίασε και η σκέψη να τοποθετηθεί ο πίνακας σε μουσείο για να τον θαυμάζουμε όλοι -και δεν έχω καταπληκτική σχέση με την τέχνη (έως πολύ μικρή θα έλεγα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι είναι το καλύτερο να τοποθετηθεί σε κάποιο μουσείο.
      Ετσι θα έχουν όλοι την δυνατοτητα να τον θαυμάσουν !
      Λατρεις της Τέχνης ή οχι!
      Φιλιά Βalanced μου! :)

      Διαγραφή
  5. Ελααα μωρεεε σιγααα!Εξαλλου επιλογή της μικρής ήταν να τα έχει με τον Πικάσο!Αυτός απλά υπέκυψε!:Ρ:Ρ

    Όσο για το πίνακα διαφωνω σε αυτό που λες!Πράγματι θα μπορούσε να κάνει κάτι για αυτά που λες αλλά δεν έχει αξία!Οι άνθρωποι στην Αφρική δεν είναι ζήτουλες,την ησυχία τους θέλουν!Καλύτερα να τους μάθεις πως να μην πεινάνε παρά να τους δώσεις λεφτά που θα τα φάνε είτε σε όπλα για τους εμφυλίους είτε στις τσέπες διεφθαρμένων αξιωματούχων αφρικανων και ευρωπαιων!Μην γίνεσαι και εσύ σνομπ όπως όλη η δύση που νομίζει ότι είναι κάποια!Το ότι υπήρξαν οι ιστορικές προυποθεσεις για να γίνει η δυτική ευρώπη αυτό που έγινε δεν της δίνει κανένα δικαιώμα να κανει και να λέει ότι θέλει!

    Αυτα από μενα!
    ΑΝτε νυχτααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί,ναί οι άντρες πάντα λάδι βγαίνουν.Για όλα εμείς οι γυναίκες φταίμε!Μ'αυτό το πλευρό να κοιμάσαι :Ρ:Ρ
      Ωραία τα λές, αλλά αναφέροντας την ελλειψη μόρφωσης,επαρκούς ιατρικής περίθαλψης,υπαινίσομαι ότι τα χρήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία σχολειων , νοσοκομείων κλπ!Δεν είπα να τους τα δώσουν στο χέρι και να πάνε να αγοράσουν όπλα για να σφαχτουν!!!

      Δεν θα έλεγα οτι γίνομαι σνόμπ,αναφέροντας ότι υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα απο έναν πινακα!Με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να βελτιωθούν πολλά πράγματα.Να αντιμετωπιστούν πολλά προβλήματα.Αλλωστε ποτέ δεν ξεχώρισα την Ευρώπη ή μίλησα για κάποια ανωτερώτητα της Δύσης!

      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  6. Γιατί μιλάμε διαρκώς για την Αφρική όπου βεβαίως τα προβλήματα των ανθρώπων είναι τεράστια αλλά δεν είναι η μόνη περιοχή στον κόσμο;
    Γιατί δεν μιλάμε για τα σχολεία στην Ελλάδα όπου δεν έχουμε λεφτά ν' αλλάξουμε τα σιδερένια παράθυρα και μπάζει το χειμώνα;
    Γιατί δεν λέμε ότι τα παιδιά πάνε σχολείο χωρίς να έχουν πάρει πρωϊνό γιατί οι γονείς τους είναι μακροχρόνια άνεργοι;
    Γιατί δεν λέμε πόσοι έμειναν άστεγοι δίπλα μας το 2012 και 2013;
    Οσο για την 17άρα με τον 45άρη Πικάσσο ποιός λέει ότι μια καπάτσα μάνα δεν την έσπρωξε να τα φτιάξει με τον διάσημο ή απλά ότι ένας 45άρης άνδρας δεν είναι και τόσο "σάψαλο" που να μην μπορεί να συγκινήσει μια πιτσιρίκα που έλκεται από το μύθο του μεγάλου καλλιτέχνη;
    Οσο για το τι ρόλο παίζει η Τέχνη αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και οι φιλότεχνοι μπορούν να διαθέτουν τα λεφτά τους όπως θέλουν. Φτάνει να μην θέλουν να διαμορφώνουν και τη διεθνή πολιτική γιατί αυτό κάνουν συνήθως.....
    Καλημέρα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aγαπητή μου Σόφη,
      έχεις απόλυτο δίκιο!
      Απλά θέλω να ευελπιστώ ότι εμείς θα ξεπεράσουμε τα προβληματα μας,γρήγορα,μόνοι μας!
      Σαφώς και εμείς έχουμε τεράστια ανάγκη απο οικονομικούς πόρους!
      Απλά νομίζω ότι τα προβλήματα της Αφρικής είναι γιγαντιαία μπροστά στα δικά μας!Ίσως κάνω και λάθος δεν ξέρω!
      Τώρα για τον έρωτα τους;Πάλι δίκιο έχεις!Όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά και όλα τα σενάρια δυνατά!
      Φιλιά πολλά!
      Καλή Κυριακή να έχεις! :)

      Διαγραφή
  7. Αγαπητη Love Addict.... η αληθεια ειναι πως η ματαιοδοξια της ανθρωπινης φυσης αποτελει διαχρονικη αξια την οποια κυνηγουν ανθρωποι ολων των εποχων.....τα προβληματα ανα τον κοσμο ...της Ελλαδας ..αλλων χωρων και Ηπειρων ...ειναι αγνωστο ποιον πραγματικα απασχολουν....εμας ??? δεν θα το ελεγα....αυτους που μας κυβερνουν ??? ε οχι δα..... ποιος ξερει...??? το σιγουρο ειναι οτι ολη αυτη η κατασταση θα συνεχισει να υπαρχει σε ενα βαθμο....να ναι καλα ο Εμιρης του Καταρ...!!! Σχολιαζοντας τον Πικασο και την ερωμενη του ...τι να πω ??? ερωτας , θαυμασμος κατι παρα περα ??? ποτε δεν θα μαθουμε.....συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες...!!!

    καταληψη ε ???.....να τα καλα της επαρχιας ...εμεις μια εβδομαδα ...και αυτη μας την χρωστουσαν απο την εξεταστικη !!! Οσον αφορα στην πατριδα...τι να πω περνουν οι μερες θα κατεβω δεν θα κατεβω !!!...Ευχομαι καλη εβδομαδα με νεες 'περιπετειες'....και...να περνας καλα ..γιατι δεν υπαρχει κανενας λογος να μην ....που λενε και κατι φιλες...

    ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ....ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου,
      θα συμφωνήσω για την ματαιοδοξία του ανθρώπου.Ωστόσο,θεωρώ πως τα προβλήματα των χωρών,της Ελλάδας,πρέπει να απασχολούν όλους!!!Αυτό που μας ξεχωρίζει απο τα ζώα είναι ο νούς,η λογική,τα αισθήματα.!Με το να είμαστε όλοι έστω και λίγο αλτρουιστές και ευαισθητοποιημένοι στα παγκόσμια και εγχώρια θέματα-προβλήματα μας κάνει ανθρώπους.Άλλωστε με την αδιαφορία δεν συνέβη ποτέ τίποτα.Καμία πρόοδος,καμία αλλαγή!

      Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες!Πράγματι!Αν και δεν έχω θέμα με την διαφορά ηλικίας τους.Δεν το θεωρώ κατι το ηθικά επιλήψιμο!Αλλωστε όπως λέει ο σοφός λαός΄΄Σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός...΄΄

      Ναί κατάληψη!
      Άντε με το καλό να κατέβεις!

      Φιλιάαα πολλά! :*

      Διαγραφή
  8. οι σκεψεις μου ακριβως. ειμαι λατρις της τεχνης, αλλα δεν καταλαβαινω για ποιον λογο κατι τοσο εκλεπτυσμενο και αγνο να μπλεκεται με κατι τοσο βρωμικο οσο τα λεφτα. γιατι 15,2 εκατομμυρια δεν ειναι πατατακια να τα δωσεις μπαμ και κατω για εναν πινακα. μαλλον ο νεος κατοχος του πινακα εχει αλλα κενα και αλλες εμμονες να γεμισει κια να ικανοποιησει.. παντως με αυτη τη συμπεριφορα δεν νομιζω οτι ο ιδιος θα νιωσει ποτε ουτε στο ελαχιστο το αισθημα του καλλιτεχνη, οσα δημιουργηματα και αν κατεχει. τα λοιπα à toi, madame :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά ακριβώς που λές!
      Και εγώ δεν πιστεύω οτι θα νιώσει κάτι με το να αγοράσει ένα εργο Τέχνης!Απλά θα καλύψει τα κενά του!
      Σε φιλώ! :*

      Διαγραφή
  9. Η κατάσταση με τους φιλότεχνους, τολμώ να πω είναι ιδρυματική.
    Δεν βλέπεις πέρα απ΄τα κάγκελα.
    Την καλημέρα μου
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δεν λέω φιλότεχνη κατά πολύ!
    αλλά πόσο ματαιόδοξη είναι η ανθρώπινη φύση τελικά;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς!
      Σαφώς και πρεπει να εκτιμάμε την Τεχνη!Αλλά να μην καλύπτει η ματαιοδοξία μας το μεγαλείο της!
      Φιλιά παντού!:***

      Διαγραφή
  11. Τώρα τα πήρα!!
    Κι αυτό γιατί αν δεν έμπαινα να δω τι συμβαίνει εδώ μέσα ο μπλόγκερ μου δε θα με ειδοποιούσε ποτέ των ποτών... 2 αναρτήσεις έχασα εξαιτίας του και καλά τον Καρυωτάκη δεν τον πάω αλλά να χάσω το Πικάσο? Δε λέει!
    Υπέροχη ανάρτηση αρκετή για να μας βάλει σε σκέψεις...
    Η τέχνη είναι ΤΕΧΝΗ και δεν έχει τιμή αλλά αξία... όπως όλες οι μεγάλες αξίες μένει αναλείωτη στο χρηματιστήριο των αξιών που σημαίνει βόμβα μεγατόνων να πέσει τον Πικάσο του ο πλούσιος θα τον πάρει για να στολίσει το πυρηνικό του καταφύγιο πως να το κάνουμε δηλαδή??!!
    Δε πα να ξυρίζονται ή να χτενίζονται τα άλλα μ....?!

    Φιλάκια μανάρι μου ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα άτιμος ο βλόγγερ Λιακαδάκι μου!
      Δεν πειράζει όμως ! Κάλύτερα αργά παρά ποτέ!
      Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
      Όπως τα λές!Θα τον πάρει για να ικανοποιησει το εγω του,την ματαιοδοξία του!

      Φιλάκιαα και καλό ξημέρωμα!:**

      Διαγραφή
  12. Ως αισιόδοξη και ρομαντική θέλω να σκέφτομαι
    ότι όποιος τον αγόρασε κάποια φιλανθρωπία
    έκανε ή θα κάνει στο μέλλον.
    Συμφωνώ ότι είναι σχεδόν αμαρτία να τοποθετούνται
    τόσα χρήματα προς τέρψιν ενός ατόμου.
    Καλό απόγευμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το στόμα σου και στου Θεού τ'αυτί Κυπαρησία μου!
      Ας ελπίζουμε να κάνει και καμια φιλανθρωπια!
      Καλό Ξημέρωμα!
      Καλο ΠΣΚ! :)

      Διαγραφή

Αλήθειες