Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

~Society killed the teenager~

Σαν άνθρωπος δεν είμαι ούτε στενόμυαλη,ούτε θεωρώ πως οι απόψεις μου είναι πάντα σωστές,ούτε όταν πιστεύω κάτι είμαι απόλυτη.Θεωρώ πως οι εντελώς απόλυτοι άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν ότι ξέρουν τα πάντα,είναι ανοητοι!Και για να θυμηθώ και τα παλιά τω Πανελληνίων, ο Σωκράτης,ο σοφότερος άνθρωπος του κόσμου είπε κάποτε ΄΄Εν οίδα ,ότι ουδέν είδα΄΄(Παρεπιπτώντως όσοι δίνετε Πανελλήνιες καλή επιτυχία να έχετε).Μολοταύτα σ'αυτή την κοινωνία υπάρχουν πολλοί ξερόλες,τύποι που νομίζουν ότι  γνωρίζουν τα πάντα,τύποι που είναι Ηλίθιοι!
    Η κοινωνία, είναι οι ανθρωποι της.Τα ξέρει όλα και όμως κάνει λάθη ασυγχώρητα.Σκοτώνει τους ανθρώπους και προπάντως τους νέους,τους εφήβους.Κυριολεκτικά και μεταφορικά!
Χθές διάβαζα ειδήσεις στο ίντερνετ και έπεσα πάνω σε ένα πολύ σοκαριστικό νέο.17χρονη κοπέλα αυτοκτόνησε.Στο παρελθόν είχε πέσει θύμα βιασμού απο τεσσερις συμμαθητές της, οι οποίοι μάλιστα την βιντεοσκόπησαν κιόλας!Η κοπέλα αυτοκτόνησε στο μπάνιο του σπιτού της , ενώ απο το 2011 που την βίασαν είχε πέσει θύμα κατάθλιψης.Αυτό που επηρρέασε καταλυτικά την ψυχολογική της κατάσταση ήταν το γεγονός ότι οι τέσσερις βιαστές  δημοσιοποιούσαν φωτογραφίες και βίντεο που είχαν τραβήξει.
   Χαρακτηριστικότερα  η  μητέρα της δήλωσε πως όλη η κοινωνία είχε στραφεί εναντίον της.Οι γείτονες ανέφεραν χαρακτηριστικά οτι ΄΄ήταν τσούλα΄΄ άλλες φωνές βροντοφώναζαν ότι ΄΄ήθελε και τα έπαθε΄΄,αγόρια  της έστελναν ανήθικα μηνύματα επειδή την θεωρούσαν ΄΄εύκολη΄΄,στο σχολείο δεν της μιλούσε κανένας,όλα τα κορίτσια την έβριζαν.Ένα μεγάλο μπράβο σ'αυτή την κοινωνία.!!!Και μιάς το περιστατικο έγινε στην Αμερική επιτρεψτε μου να παρακαλέσω να κόψουν τo πολύ star wars την πολύ coca-cola και τα Burgers γιατί  το μυαλό τους έχει γίνει το ίδιο burger!AΣΤΑΔΙΑΛΑ!'(Για να μην πώ τίποτα χειρότερο!!!!!!)
    Μπράβο στενόμυαλη κοινωνία,μπράβο που φοράς παρωπίδες,μπράβο που αντί να έρθεις αντιμέτωπη με τα ΚΤΗΝΗ, καταχαράκωσες πολύ περισσότερο το κοριτσάκι.Μπράβο που εξέφρασες για ακόμα μια φόρά τις προοδευτικές σου απόψεις΄΄Οτι το θύμα τους προκάλεσε΄΄Αν  ω μη γέννητω συνέβαινε στην δική σου κόρη , Κοινωνία μου, θα εφταιγε ακόμα το κοριτσάκι;Αλλά ξέχασα, όταν κάτι γίνεται κοντινό μας, όταν προσωποποιείται είναι αλλιώς τα πράγματα!
     Δεν ξέρω πόσοι συμμερίζεστε τις απόψεις μου, αλλά ας  βγούμε απο τον μικρόκοσμό μας,ας αποποιηθούμε τις αντιλήψεις που δεν έχει ούτε η γιαγιά μου, ας σταματήσουμε να είμαστε χαιρέκακοι,ρατσιστές.Άλλωστε, καμία νεαρή γυναίκα ή καλύτερα έφηβη όπως ήταν εκείνη δεν θέλει να γνωρίσει αυτό το αποτρόπαιο πρόσωπο του βίαιου έρωτα.Καμία δεν θα χαιρόταν να της κάνουν κάτι που δεν θέλει,Κανένας δεν έχει δικαίωμα να αγγίξει ούτε μια τρίχα απο τα μαλλιά της πόσο μάλλον το σωμα της,αν δεν το επιθυμεί η ίδια.Γιατί ο βιασμός δεν έιναι κάτι παροδικό,κάτι μόνο σωματικό,αλλά και κάτι ψυχικό,κάτι που θα μείνει για πάντα ανεξήτιλο στη μνήμη,κάτι που σίγουρα θα επηρρεάσει τις μετέπειτα σχέσεις του ατόμου που το έχει βιώσει αυτό!
 Βέβαια, ο βιασμός δεν είναι μόνο αυτός που ξέρουμε,μόνο ο σωματικός.Ο βιασμός αφορά όλους τους εφήβους που καταπιέζονται απο την κοινωνία.Καταπιέζονται σε σχέση με το τί θέλουν να κάνουν και με το τι πρέπει,καταπιέζονται απο τα πρότυπα που έφτιαξαν οι D&G παρέα με την μαΪμουδομούρα  Donatella Versace,καταπιέζονται επειδή αν κάποιος θέλει να γίνει καλλιτέχνης θα τον πούν ψώνιο,ενώ αν θέλει να γίνει επιστήμονας θα τον πουν φυτό, ή αν θέλει να κάνει χειρωνακτική δουλειά θα τον πούν αγράμματο.Καταπιέζονται απο τις επιταγές που προστάζει το χαζοκούτι
όπως το lifestyle που προβάλλει η Τατιάνα και που είναι ο πιο''in τρόπος ζωής΄΄καταπιέζονται απο τον ψεύτικο κόσμο που τους θέλει ναρκωμένους και γι'αυτό τους ρίχνει στα ναρκωτικά,για να μην ξυπνήσουν απο τον λήθαργο και αλλάξουν τα πάντα!
   Καταλήγοντας, ας γίνουμε πιο σώφρωνες,ας σκεφτόμαστε περισσότερο,ας μήν κρίνουμε τον διπλανό μας ,ας αλλάξουμε επιτέλους αυτό που ζούμε,ας σταματήσουμε να επιβραβεύουμε και να δικαιολογούμε το άδικο,ας δούμε το φώς,την αλήθεια,ας απαιτήσουμε επιτέλους δικαιοσύνη!Ξέρω πως αυτό το άρθρο δεν κάνει καμία διαφορά,ούτε θα φέρει πίσω την κοπέλα,πάντως ελπίζω να συλληφθούν οι βιαστές της  και η κοινωνία να κατανοήσει τα λάθη της!

#έχωνεύραότανσυμβαίνουνκακάπράγματαεξαιτίαςτεσσάρωνηλιθίων!

18 σχόλια:

  1. Και από αυτά που γίνοντε ουσιαστικά βγαίνει προς τα έξω ένα απειροελάχιστο ποσοστό!

    Καλά τα λες αλλά στη χώρα που ζούμε δε νομίζω ότι θα είμαστε και πάρα πολλοί αυτοί που θα υπερασπιστούμε το κοριτσάκι.

    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tommy μου,
      καταρχάς καλωσήρθες στο σπιτικό μου!
      Είναι αλήθεια ότι απο αυτά που γίνονται μαθαίνουμε το 1/10000!Ας είναι καλά οι αμερόληπτοι και πάντα με σοβαρά θέματα ασχολούμενοι δημοσιογράφοι.Βέβαια δεν είναι όλοι έτσι!

      Ευχαριστώ που συμμεριζεσαι τις απόψεις μου.
      όταν δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε το δίκαιο απο το άδικο και υποστηρίζουμε το άδικο τότε σίγουρα είμαστε πολύ ανώριμη κοινωνια!

      Φιλιά tommy μου!

      Διαγραφή
  2. Συμφωνώ σε όλα,αλλά θα διαφωνήσω στο σημείο που λες για καταπίεση των εφήβων!Η νεολαγνεία είναι το ίδιο πρόβλημα με τη γεροντολαγνεία!!Εντέλει οι έφηβοι να κόψουν το παραμύθι περί καταπιέσης και να κάτσουν να διαβάσουν κανά βιβλίο μπας και κόψουν τον Παντελίδη!Ουψ ξέφυγα πάλι!Χεχεχε!τεσπα!

    Αυτά!Αντε γειαα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό έλειπε να μην συμφωνούσες! :Ρ
      Δεν πρόκειται για παραμύθι περί καταπίεσης, απλά κάποιοι καταπιεζονται στην καφετέρια πίνοντας καφέ(ααααχ κουρασμένη γενιά!!!)και άλλοι πιέζονται πραγματικά απο τις επιταγές και τις ανόητες αντιλήψης που έχουν διαμορφώσει οι παλιομοδιτικες κοινωνίες!
      Όσο για τα βιβλία και τον Παντελίδη,
      και τα βιβλία και η μουσική χρειάζονται αρκεί
      να μην ειναι
      ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ!!!!!!

      Καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  3. Εγώ θα αναφερθώ σε παρόμοιο γεγονός, εδώ στην Ελλάδα. Δεν ξέρω αν έπιασαν οι κεραίες σου το νέο για το φονικό μιας 20χρονης, την οποία έσφαξε (κυριολεκτικά) ένας 25-26χρονος.

    Στο άρθρο έχουν επισυνάψει και μια φωτογραφία της κοπέλας. Μια "έξυπνη" το μόνο που βρήκε να σχολιάσει, είναι: "πώς είναι έτσι;"

    Ζωάδια! Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να αγγίξει το κράξιμο κάποιον με τέτοιες αντιλήψεις. Περνάει και δεν ακουμπάει. Κανένα σέβας πια, κι ανυπαρξία στοιχειωδών αξιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως δεν άκουσα για το περιστατικό που συνέβη στην Ελλάδα.Πλέον η τηλεόραση είναι διακοσμητική στο σπίτι μου.

      Είναι πραγματικά λυπηρό να σκέφτεται κανείς έτσι!Παραβλέπουν το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα και ασχολούνατι με το ΄΄πως είναι έτσι;΄΄Ας ανοίξουν κανένα βιβλίο να ξεστραβωθούν ή κάτι τελοσπάντων μήπως και γίνουν ανθρωποι!

      Φιλιά Lysippe μου!

      ΥΓ:Πόσο μ'αρέσει το ψευδωνυμό σου!! :)

      Διαγραφή
    2. Φιλιά, κορίτσι μου. Καλό και ήρεμο βραδάκι να έχεις. Σ' ευχαριστώ για το υστερόγραφο. :)

      Διαγραφή
  4. Αγαπητη blogger.....ο βιασμος πραγματι σε οποια μορφη και αν εμφανιζεται αποτελει ενα συνηθες φαινομενο σε διαφορα ειδη κοινωνιων.....η αληθεια ειναι οτι αποτελει σε καθε περιπτωση διαστροφη κατα την οποια λειτουργει το κτηνωδες ενστικτο της ανθρωπινης φυσης.....πως να λυσεις ενα προβλημα οταν εσυ ο ιδιος το δημιουργεις, το οξυνεις και το διαιωνιζεις.....???


    «Είναι αδύνατο να βελτιωθεί ο κόσμος εάν πρώτα δεν βελτιωθεί ο άνθρωπος.» Πλατων

    σε χαιρετω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς Σπύρο μου,
      το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αναπτύξεις το αίσθημα της αυτοσυγκράτησης,της ανθρωπιάς,πράγμα που βεβαια απαιτεί την συμβολή της οικογένειας,του σχολείου και προπάντως του ίδιου του ανθρώπου!

      Κάθε σου φράση , ένα μικρό δίδαγμα!

      Φιλιά! :)

      Διαγραφή
  5. Εχει χαθεί ολόκληρος Ανθρωπισμός...για βεβιασμένα κοριτσάκια θα μιλάμε τώρα;

    Τραγική η ιστορία και οτι συνέβη στην Αμερική δε σημαίνει πως δεν έχει συμβεί ήδη ή θα συμβεί στο μέλλον κι εδω.

    Μόνο όταν τα λουζόμαστε κατανοούμε την σημαντικότητα τέτοιων γεγονότων. Όταν είναι μακριά από το κώλο μας...καθένας τα κρίμει χαλαρά και αποστασιοποιημένα. Μέγα Λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γαμώ την πουτάνα μου δε θα γίνουμε άνθρωποι ποτέ! Τέτοια παρόμοια γεγονότα έχουν ξαναγίνει αρκετές φορές παλιότερα και η αντίδραση ήταν η ίδια με τώρα. Σκατά, η ανθρωπότητα θα αργήσει να προοδεύσει, θα αργήσει πολύ!

    Νομίζω πάντως ότι έχουν συλλάβει 2-3 άτομα απ αυτούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aυτό λέω και εγώ Πρόεδρε!
      Χρειαζεται και λίγη ανθρωπιά που και που!
      Απο μάγκες και τραμπούκους γεμάτος είναι ο τόπος!
      Και χρειαζεται επισης να αποβαλουμε τις παλιομοδιτικες αντιληψεις που εχουμε,ειδικά εδω στην Ελλαδα!

      Μακάρι!
      Φιλιά Προεδρε μου! :)

      Διαγραφή
  7. τι θυμαμαι την ιστορια έιχα ακουσει πως μεσολαβησε το κρατος και οι ειθινοντες πως θα άλλαζαν γειτονια πως το είχαν αναλαβει το κοριτσακι ειδικοι παιδοψυχολογοι ... όλα τα μεγαλα λόγια απο τους αδειους τενεκεδες και λοιπόν αυτη η μανα που θα περασει στα αζητητα θα παρει απαντηση τωρα απο κάποιον ? ποσο λυπαμαι για όλους τους καθωςπρεπει της κοινωνιας μας που δυστυχως μεγαλωνουν ρηχα και ανεγκεφαλα παιδια .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε μια άδεια κοινωνία που αποτελείται απο λογάδες , ψεύτες είναι πολύ δύσκολο να βρέις το δικιο σου!
      Κανείς δεν μπορεί να φέρει την κοπέλα πίσω,αλλά ας ξυπνήσει , ας ταρακουνηθεί αυτή η κοινωνία και ας λάβει επιτελους τα μέτρα της!
      Για να περιορίσει τους βιασμούς,
      να παρέχει υποστήριξη στα θύματα,
      να εμποδίσει τετοια ακραία περιστατικά
      όπως η αυτοκτονία!
      Φιλιά πολλά!
      Σ'ευχαριστώ που σχολίασες! :)

      Διαγραφή
  8. Την διαβασα την ειδηση και αυτο που με εξοργισε περισσοτερο ηταν τα σχολια καποιων.Και εδω ενα θυμα βιασμου θα υποστει και ψυχολογικο βιασμο αν το βγαλει στη φορα απο τους ανεγκεφαλους που το πρωτο που ρωτανε ειναι τι φοραγε? ή θα σχολιασουν οτι τα ηθελε κλπ ομορφα.Οι θυτες γεννιουνται και διαμορφωνονται πρωτιστως μεσα απτην οικογενεια τους.Απτην παιδεια που τους παρεχεται και τα ερεθισματα που περνουν.Θυτες ειναι πρωτα απ'ολα οι γονεις,που διαμορφωσαν εναν τετοιο "ανθρωπο" αλλα και οι κοινωνια που τα συγκαλυπτει.
    Συμφωνω απολυτα μαζι σου και σε καληνυχτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα έλεγα άνθρωπο εν προκειμένω, μάλλον τέρας!
      Φιλιά Γάτε!
      Καλό Σκ!

      Διαγραφή

Αλήθειες