Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

~Ένα like για τον Νάρκισσο!~


 Περπατώντας πλάι στο κύμα μπορεί να ακούσει κανείς ανθρώπους  να συζητούν,να γελούν,να παίζουν καλοκαιρινά παιχνίδια ή ακόμα και  να βγάζουν φωτογραφίες τις οποίες πολύ πιθανόν να ποστάρουν στο facebook.Ή μάλλον τις βγάζουν για να τις ανεβάσουν ακριβώς στο facebook και όχι για να κρατήσουν την στιγμή .
*
Koριτσάκια με προκλητικά μαγιώ και υφάκι χολιγουντιανής στάρ,αγοράκια με χαβανέζικες βερμουδίτσες και κοιλιακούς που τους βλέπεις και κουράζεσαι σκεφτόμενη την γυμναστική που έχουν κάνει ή απλά θαυμάζεις τις επιδράσεις διαφόρων σκευασμάτων που πωλούνται στα γυμναστήρια,να ποζάρουν για να βγάλουν μία φωτογραφία την οποία θα ανεβάσουν στο facebook.Για να την δεί ο κόσμος και να πεί
΄΄Αχ ,αυτός ο Χ. ή ο Ψ. κοίτα κάνει διακοπές στο τάδε κοσμοπολίτικο μέρος και κοίτα και κορμί.Ας του πατήσω like΄΄
*
Και όσα περισσότερα τα like τόσο μεγαλύτερη η ικανοποίηση του Χ. του Ψ. Μέχρι που ο Χ. και ο Ψ. αποκτά τεράστια ιδέα για τον εαυτό του.
*
Θα μπορούσε άραγε το facebook να θεωρηθεί μία εργοστασιακή παραγωγική μονάδα ματαιόδοξων ανθρώπων ;
*
Δεν ξέρω αν ναι ή αν όχι.Το facebook,ακόμα και οι διαφημίσεις έχουν κατανοήσει τον νέο άνθρωπο καλύτερα σχεδόν απο εκείνον .Ο άνθρωπος είναι ναρκισσιστικό όν,του αρέσει να αγαπιέται,να θαυμάζεται απο τους άλλους,να νιώθει αρεστός και αποδεκτός.Kάθε like προσφέρει χαρά,ικανοποίηση.Κάθε like γιγαντώνει τον εγωισμό μας.Κάθε like προσφέρει αυτή την πρόσκαιρη παρέα που γιγαντώνει την μοναξιά.Κάθε like μπορεί να είναι δυνητικό φλέρτ όταν προέρχεται απο άτομα του αντίθετου φύλου.Ένα like μπορεί να επιφέρει μια φιλία,έναν έρωτα ή ακόμα και μία παρεξήγηση.
*
Έτσι και εμείς όπως και ο Νάρκισσος στην μυθολογία καταλήγουμε ερωτευμένοι με τον εαυτό μας,με ένα είδωλο ,με μια εικόνα.Μέ έναν τεράστιο εγωισμό που τελικά μόνο καλό δεν κάνει.
*
Κάποιοι ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να συνδεθούν με ανθρώπους που βρίσκονταν μακριά,άλλοι θέλησαν να μοιραστούν μικρές μανίες,ποιητικά στιχάκια,λογοτεχνικά κείμενα,μουσικές αδυναμίες.
*
Σήμερα σ'αυτό το μέσο που με διαφορετική χρήση θα μας προσέφερε  αρκετά πράγματα πέρα απο κάθε επικοινωνία,ανήλικα παιδάκια ΄΄γκομενίζουν΄΄ και εκθέτονται.
Κάποια απο αυτά τα παιδιά(και μία κοντινη μου περίπτωση)επιθυμούν να ασχοληθούν με το μόντελινγκ.Καλά θα κάνουν.Απλά η σοβαρή δουλειά όσον αφορά το μοντελινγκ βρίσκεται μακριά έξω απο το facebook.Και κατ'εμέ καλύτερα να έχεις και κάποια μόρφωση παράλληλα.
ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης οδηγούν σε έναν προβληματισμό/συμπέρασμα!
Πόσο ψεύτικη,πόσο δήθεν έγινε η ζωή μας τα τελευταία χρόνια;
*

Καιρός είναι να το κατανοήσουμε και να την αρπάξουμε απο τα μαλλιά;Έ; Δεν λέτε;Τώρα που είμαστε νέοι και είναι νωρίς;

*
Φιλάκια πολλά!
Εις το επανιδείν φίλοι μου!

17 σχόλια:

  1. Χειροκροτώ και προσυπογράφω τους προβληματισμούς σου κορίτσι μου γλυκό! :)))
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Αριστέα μου!
      Νομίζω ότι ο ναρκισσισμός πάντοτε υπήρχε και οι περισσότεροι απο εμάς τον έχουν,ωστόσο όταν αυτό υπάρχει σε υπέρμετρο βαθμό δεν είναι καλό!

      Φιλιά πολλά <3

      Διαγραφή
  2. Πνίγηκε όμως ο Νάρκισσος στη λίμνη που καθρεφτιζόταν όπως πνιγόμαστε σε οθόνες όσοι απο εμάς επιδιδόμαστε στις κούφιες επιδείξεις.

    Καλό σου απόγευμα L.A. !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς.
      Εκσυγχρονιστήκαμε ,τα πράγματα δεν άλλαξαν τραγικά όμως.
      Έχουμε πλέον τις οθόνες!

      Φιλιά Δάφνη μου!

      Διαγραφή
  3. Δεν είναι ικανοποιημένοι από τον εαυτό τους και θέλουν να δειχτούν για να γίνονται περισσότερο αρεστοί. Οι περισσότεροι από αυτούς ψάχνουν επιβεβαίωση και έχσουν βρει το φβ ως μέσο για να το κάνουν αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας νάρκισσος έχει πολλές πτυχές.
      Και αν ήταν ικανοποιημένοι απο τον εαυτό τους δεν θα έψαχναν όπως αναφέρεις επιβεβαίωση στο φβ!

      Φιλιά και σε εσένα Πρόεδρε! :)

      Διαγραφή
  4. @iris14 Ιουλίου 2013 - 12:18 π.μ.
    Χειροκροτώ και προσυπογράφω τους προβληματισμούς σου κορίτσι μου γλυκό! :)))
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι ο,τι οι σκέψεις σου ταυτίζονται με της Αριστέας!Οπότε και εσένα Ανταίε μου θα σ'ευχαριστήσω πολύ!

      Φιλάκια :)

      Διαγραφή
  5. Θα συμφωνησω αλλα θα παραδεχτω πως εχω πεσει κ εγω θυμα της ματαιοδοξιας μου! Αλλα επανηλθα! Πιο λιανα, αλλαξα τη προφαιλ πικ κ (χωρις να το περιμενω ΑΛΗΘΕΙΑ) πηρα αρκετα λαικς. Βασικα οσα δν ειχα παρει ποτε μου...ομορφυνα επικινδυνα ή φανηκε η διψα για ικανοποιηση του huge ego??
    Οταν πιο μετα ανεβασα κατι τραγουδια που γουσταρα, δν πηρα κανενα λαικ! Κ αποφασισα οτι εμενα μ αρεσουν κ χ@@@κα αν δν αρεσουν σ κανενα αλλο (απο μεσα μ ειπα καλα να παθεις που περιμενες κ λαικ, ψωναρα!!!)
    Επισης εχω κοροιδεψει κ φιλο που κανει τσεκιν παντου κ οταν ειχαμε βγει μετα απο καιρο, ερχεται κ λεει "παιδια να κανουμε ενα τσεκιν". Αλιμονο, του απαντησα, αργησες κιολας.
    Οποτε εχοντας περασει απ ολες τις φασεις-πλην του μοντελινγκ, γιατι δν θα το αντεξει η ζιζελ- μπορω να πω πως εχεις δικιο κ το μονο που με στενοχωρει ειναι το πώς μπορουν να παρασυρθουν τα μικρα παιδια. Γιατι αν μπορει να παρεκλινει μονο μια ολοκληρη γαιδαρα σαν εμενα, τα μικρα που δν εχει πηξει το μυαλο; Μπορει να ειναι επικινδυνο....δυστυχως κ ειναι κριμα, γιατι κ η παιδικη ηλικια ειναι ομορφη κ απαραιτητη για υην υγιη αναπτυξη ενος ολοκληρωμενου ανθρωπου. Κανω λαθος; Μπορει. Απλα καποιες φορες, τα παιδια κ εφηβοι μου δινουν την εβτυπωση πως θελουν να αποποιηθουν την αθωοτητα της παιδικης/εφηβικης ηλικιας...εστω κ το πιο μικρο της μερος..
    Σορυ για το μακροσκελες σχολιο...ειχα εμπνευση (το δικο μ μυαλο εχει πηξει κ ειναι προφανες,ενταξει;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σημαντικό νομίζω ότι είναι πως αναγνώρισες τι σου συνέβαινε και επανήλθες όπως αναφερεις!

      Η ματαιοδοξία μπορεί να μας καταβάλλει και είναι αρρώστια χωρίς ακριβή συμπτώματα ,μάλλο αθόρυβα θα έλεγα!

      Και όντως τα μικρά παιδιά είναι πιο επικίνδυνο να πέσουν στην παγίδα αυτή.

      Οκ το δικό σου μυαλό έπηξε χεχε :Ρ

      Δεν έχω θέμα με τα μακροσκελή σχόλια!

      Φιλιά και σ'εσένα κορίτσι!Ελπίζω να ισορρόπησες επιτέλους! :Ρ:Ρ

      Διαγραφή
  6. Συμφωνώ, αλλά σημειώνω πως το κάθε μέσο από μόνο του, δεν είναι καλό ή κακό. H χρήση που του κάνουμε είναι καλή ή κακή.

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. που ειναι αυτες οι εποχες που οι ανθρωποι ηταν ανεμελοι και δεν τους ενδιεφερε το ιματζ που πρεπει να διατηρησουν σημερα τα ψευτικα χαμογελα οι ποζεριες στο ινσταγκραμ και παει λεγοντας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μην αγαπας την ηχώ σου στους αλλους γιατι θα καταλήξεις πνιγμένος στον πάτο της συνείδησης σου . Αγαπα τους άλλους όταν ΔΕΝ μιλάς . Δύσκολο πράγμα η Σιωπή . Εχει ραγίσει προσωπ-ικότητες και προσωΥπηκοοτητες , αμέτρητες . Καθε φορα που πονας απο την ηχώ σου , παρε λίγο απο την τρέλλα μου . Να . Αυτο για εσενα , κοριτσι με την πληγωμένη καρδια . Μου το εδωσε κάποτε ενας μαγος του λόγου για να ιρεμίσει ο πόνος και της δικής μου καρδιας απο την ηχώ (τελικα δεν πετυχε, αλλα αυτη ειναι μια αλλη ιστορια :) )
    http://www.youtube.com/watch?v=Fw3ZjoLQ-BE

    Παω τωρα Ωωωωω λα ριααα Ωωωω λα ραα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις καλέ μου τρελέ,μάλλον τα λόγια σου διακατέχονται απο σοφία.Δεν πρέπει να αγαπάμε την ηχώ μας στους αλλους.Δύσκολο όμως,ειδικά για τους εγωιστές.

      Όσο για το απόσπασμα με τον Χόρν και τη Λαμπέτη,πραγματικά υπέροχο.Σ'ευχαριστώ!

      Να είσαι καλά! :)

      Διαγραφή
  9. Αξιόλογο άρθρο και ενδιαφέρουσες οι απόψεις σου Love addict! :) Σου έδωσα ένα βραβείο, όποτε έχεις χρόνο να περάσεις από το blog μου να το πάρεις! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αλήθειες